iPhone 25 dolar nasıl alınır? IPhone 6, 6S, 7, SE model telefona sahiplerine 25 dolar ödeyecek

iPhone 25 dolar nasıl alınır? IPhone 6, 6S, 7, SE model telefona sahiplerine 25 dolar ödeyecek

Apple, 6, 6S, 7 ve SE modelleri elinde bulunan telefon sahiplerine istemeleri hâlinde 25 dolar ödeme yapacağını duyurdu. Gelen bu son dakika haberinin ardından 'Apple'dan iPhone'lar için 25 dolar nasıl alınır?' sorusu gündemde en tepeye yerleşti. İşte gelişmeler...

Apple, eski telefon modellerini bilerek yavaşlattığı iddiasının ardından açılan davada 500 milyon dolar ödemeyi kabul etti. ABD merkezli dev şirket, iPhone 6, 6S, 7 ve SE modelleri için müşterilerine 25 dolar ödeme yapacak. Peki Apple'dan iPhone'lar için 25 dolar nasıl alınır? Tüm bilgiler karar.com'da...

APPLE, İPHONE'LARI YAVAŞLATTIĞI İÇİN KULLANICILARA 25 DOLAR ÖDEYECEK

Apple, 2017'de eski model cihazlarında "beklenmedik biçimde kapanmaların önüne geçmek" için performans yavaşlatması yaptığını kabul etmişti. Bunun ardından bazı müşteriler de şirketi dava etti. Apple, tüketici avukatlarıyla varılan anlaşma kapsamında sorumlu olduğunu ilan etmiş oldu.

Teknoloji devi, hatasını kabul etmesinin arkasından batarya değişimlerinde 29 dolarlık indirim yaptı. Fakat, bir çok kişi bu dönemde yüzlerce dolar harcayıp yeni telefon aldıkları için mağdur olduklarını öne sürdü ve tüketici avukatlarına başvurdu.

California merkezli Apple, bu konuda hatasını kabul etmese de tüketici avukatları ile uzlaşma yoluna gitti ve 93 milyon doları avukatlara verilmek kaydıyla 500 milyon dolara kadar ödeme yapma taahhüdünde bulundu.

Anlaşma kapsamında, iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefonu bulunan müşteriler talepte bulunmaları durumunda şirketten 25 dolar iade alabilecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Ödemenin ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili net bir bilgi paylaşılmazken, bu miktar yalnızca ABD için geçerli olacak. Dünya çapında bu tarz bir ödemenin yapılıp yapılmayacağı konusu da belirsiz.

Apple daha evvel İtalya ve Fransa'da benzer iddialardan dolayı mahkemeye verilmiş ve cezalar almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN