iPhone için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

iPhone için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

iPhone'da en çok indirilen fotoğraf editleme uygulamaları, kullanıcılar tarafından ilgi görüyor. Dijital fotoğraf makinelerinin yerini alan akıllı telefonlar, fotoğraf düzenleme uygulamalarıyla adeta stüdyoya dönüştü. İşte, iPhone için en güzel fotoğraf düzenleme uygulamaları...

iPhone ile çekilen fotoğrafları düzenlemek için de sanal mağaza App Store'da pek çok fotoğraf düzenleme uygulaması mevcut. Özellikle fotoğrafları sosyal medyada paylaşmadan önce veya eş, dost, arkadaşa göndermeden önce birkaç editleme işlemi yapmak gerekebilir. Bunun için kullanıcıların imdadına yetişen fotoğraf uygulamalarına göz atalım...

iPHONE EN İYİ FOTOĞRAF DÜZENLEME UYGULAMASI

pexels-photo-3520429.jpeg

* HALIDE MARK II

Halide, mobil fotoğrafçılığı ciddiye alanlar için kayda değer uygulamalardan biri. Enstantane hızı, ISO ve beyaz dengesi ayarları dahil olmak üzere profesyonel bir kameradan bekleyebileceğiniz tüm gelişmiş kontrollere sahip.

Fakat Halide için manuel kontrollere sahip bir kamera uygulamasından çok daha fazlası diyebiliriz. Zira uygulama, yapay zeka ve diğer teknolojileri kullanarak fotoğrafları geliştirmek için bazı özellikler sunuyor. Örneğin, iPhone XR ve iPhone SE (2. nesil) kullanıcıları, iki arka kamera lensi olmadan bile hayvanların ve nesnelerin portre fotoğraflarını çekebiliyor.

Ayrıca uygulama ile yüksek kaliteli RAW fotoğraflar çekebiliyor, histogramları ve meta veri bilgilerini kontrol edebiliyor, odak zirvesi ile odaklamayı hassas bir şekilde ayarlayabiliyor, görüntülerin derinlik haritasını dışa aktarabiliyor, Siri kısayollarını ayarlayabiliyor ve çok daha fazlasını yapabiliyorsunuz.

Halide'ı App Store'dan ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Ancak uygulama, 7 günlük deneme süresinden sonra yıllık 11,99 dolar abonelik veya ömür boyu kullanımda 39,99 dolar talep ediyor.

maxresdefault.jpg

* DARKROOM

iPhone ile fotoğraflar çektikten sonra, bunları düzenlemek için bazı profesyonel araçlara ihtiyacınız olacak, fakat bunun için bir bilgisayara ihtiyacınız olduğunu düşünmeyin. Darkroom, yalnızca iPhone için değil, iPad ve Mac için de kullanılabilir bir fotoğraf düzenleyici. Darkroom ile ilgili en iyi şeylerden biri, profesyonel bir fotoğrafçı olmasanız bile uygulamanın son derece sezgisel ve kullanımı kolay olması.

Uygulama, iCloud Fotoğraf Kitaplığı ile entegre olarak geliyor, böylece düzenlemek istediğiniz fotoğrafları seçip içe aktarırken zaman kaybetmenize gerek kalmıyor. Darkroom ile çekmiş olduğunuz fotoğrafların parlaklığını, kontrastını, vurgularını, gölgelerini, renk sıcaklığını ve diğer ayrıntılarını ayarlayabiliyorsunuz. Aslında, uygulama aynı zamanda videoları ve hatta Canlı Fotoğrafları düzenlemenizi sağlıyor.

Uygulama çoğu özelliklerini ücretsiz olarak sunuyor, ancak tüm özellikleri kullanabilmek için 19,99 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.

27010-mobile-photography-tips-w1120.jpg

* DOUBLETAKE

DoubleTake, FiLMiC Pro'nun arkasındaki şirket tarafından oluşturulan bir uygulama ve iPhone ile video kaydetmenin yeni bir yolunu sunuyor. Daha profesyonel görünümlü içerik oluşturmak için videoyu iki farklı açıdan kaydetmeniz gerekirse, uygulama her şeyi aynı anda yakalamak için iki iPhone kamerası seçmenize olanak tanıyor.

Çok kameralı bir video başlatmak için ultra geniş, geniş, telefoto ve selfie lensler arasından seçim yapabiliyorsunuz. Uygulama ayrıca saniyede 24, 25 ve 30 kare arasında geçiş yapmanızı sağlıyor. DoubleTake'in karmaşık ayarları bulunmuyor. Tek yapmanız gereken uygulamayı açmak, istediğiniz kameraları seçmek ve kaydetmeye başlamak.

Uygulama App Store'da ücretsiz olarak sunuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN