Irak’ta ABD ordusuna ait tırlara saldırı düzenlendi

Irak’ta ABD ordusuna ait tırlara saldırı düzenlendi

Irak’ın Zikar kenti yakınlarında ABD askerlerine lojistik malzemeler taşıyan tırlara saldırı düzenlendi. Olayda can kaybı yaşanmazken, tırlardan birinin hasar gördüğü öğrenildi.

Irak’ın güneyindeki Zikar kenti yakınlarındaki el-Betha bölgesinde ABD askerileri için lojistik malzemeler taşıyan tırlara saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Tırların bölgeden geçtiği sırada yola daha önce döşenen 2 bombanın patladığı belirtildi. Irak uyruklu şoförlerin kullandığı tırlarda, can kaybı yaşanmadığı aktarıldı. Saldırı sonucu araçlardan birinin hasar gördüğü ifade edildi.

GEÇEN HAFTA DA BENZER BİR SALDIRI OLMUŞTU

Öte yandan ABD askerlerine lojistik malzeme taşıyan başka bir konvoy da geçtiğimiz hafta benzer bir saldırıya maruz kalmıştı. İran yanlısı Irak Hizbullah Tugayları, ABD askerlerinin ülkeden çıkmaması durumunda ABD misyonları ve üslerine saldırıların devam edeceği uyarısında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN