Irak'ta ABD üssüne füzeli saldırı

Irak'ta ABD üssüne füzeli saldırı

Irak'ın Erbil kentinde ABD askeri üssünün de bulunduğu havalimanına füzeli saldırı düzenlendi.

Füzelerden ikisi ABD askeri üssünün de bulunduğu havaalanına, biri ise alanın dışına düştü. Bir sivilin hayatını kaybettiği, beş sivil ve bir ABD askerinin ise yaralandığı saldırının ardından havaalanı tüm uçuşlara kapatıldı.

ABD koalisyon güçlerinin sözcüsü olayda, bir sivilin yaşamını yitirdiğini, beş sivil ve bir ABD askerinin ise yaralandığını duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) terörle mücadele biriminden daha önce yapılan yazılı açıklamada, kente üç füze atıldığı bildirilmişti.

Füzelerden ikisinin ABD askeri üssünün de bulunduğu Uluslararası Erbil Havaalanı'na, birinin ise alanın dışına isabet ettiği belirtilmişti.

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, havaalanının dışına düşen füze, bir iş yerinin camlarının kırılmasına ve bir evin bahçe duvarının yıkılmasına neden oldu.

Havaalanı tüm uçuşlara kapatılırken, çevrede savaş uçaklarının sesleri duyulmaya başlandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN