Irak'ta Adnan ez-Zurfi hükümeti kurma görevini iade etti

Irak'ta Adnan ez-Zurfi hükümeti kurma görevini iade etti

Irak’ta Cumhurbaşkanı Salih tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Adnan ez-Zurfi, görevi iade etti. Salih’in hükümeti kurma görevini Kazimi’ye vermesi bekleniyor.

Irak’ta Cumhurbaşkanı Berhem Salih tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Adnan ez-Zurfi, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, hükümeti kurma görevini iade ettiğini duyurdu.

Ekonomin kalkınması, terör örgütü DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçlerinin ülkeden çekilmesi ve Irak birliklerinin güçlendirilmesini kapsayan hükümet programını daha önce açıkladığını hatırlatan Zurfi, "Irak’ın birliğini ve yüksek çıkarlarını korumak için görevi iade ediyorum." dedi.

NE OLMUŞTU?

Irak Cumhurbaşkanı Salih, eski Necef Valisi Adnan ez-Zurfi'yi 17 Mart’ta hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Şii partiler, Zurfi’ye karşı çıkarak, onun yerine Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Mustafa el-Kazimi’yi aday gösterme konusunda anlaşmıştı. Sünni ve Kürt gruplar da Kazimi’ye desteklerini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN