Irak'ta koronavirüse bağlı ilk ölüm gerçekleşti

Irak'ta koronavirüse bağlı ilk ölüm gerçekleşti

Irak'ta koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Çin'in Vuhan kentinde bir hayvan pazarından başlayarak hızla dünyaya yayılan koronavirüste vaka sayısı 92 bini geçti. Dünya genelinde 3 bin 117 insanın ölümüne neden olan koronavirüs şu ana kadar 70 ülkede görüldü.

IRAK'TA İLK ÖLÜM

Irak’ta koronavirüs nedeniyle ilk ölüm vakasının yaşandığı bildirildi. Anadolu Ajansı, “Irak'ta yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti” bilgisini geçti.

Çin, Güney Kore, İtalya, İran, Japonya, Fransa, Almanya, İspanya, ABD, Singapur, İsviçre, Kuvyet, İngiltere, Galler, Bahreyn, Tayland, Tayvan, Avustralya, Malezya, Kanada, Norveç, Irak, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Avusturya, Vietnam, İzlanda, Belçika, lübnan, İsrail, Umman, San Marino, Danimarka, Hırvatistan, Katar, Ekvador, Yunanistan, Hindistan, Finlandiya, Çekya, Cezayir, Pakistan, Meksika, Romanya, Portekiz, Gürcistan, rusya, Filipinler, Azerbaycan, İrlanda, Endonezya, Senegal, Estonya, Yeni Zelanda, Brezilya, Mısır, Afganistan, Litvanya, Nepal, Lüksemburg, Andorra, Suudi Arabistan, Ermenistan, Arjantin, Nijerya, Ürdün, Şili, Dominik Cumhuriyeti, Ukrayna, Kuzey Makedonya, Fas, Kamboçya, Belarus, Liechtenstein, Letonya, Sri Lanka, Tunus, Polonya. Listeye her gün yeni ülkeler ekleniyor, dünya üzerinde artık 79 ülkede koronavirüs vakası tespit edilmiş durumda.

Yeryüzündeki vaka sayısı 93 bini, can kaybı ise 3 bin 200'ü aştı. Şimdiye kadar 50 binden fazla insan ise iyileşti.

ÇİN'DE SON DURUM

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çin'de salgın nedeniyle son 24 saatte 38 kişi yaşamını yitirmesi ile koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 983’e yükseldi.

Ülkede 199 yeni vaka tespit edilirken, vaka sayısı ise 80 bin 270’e ulaştı.

AVUSTRALYA'DA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI 41'E YÜKSELDİ

Avustralya sağlık birimleri tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs tespit edilen kişi sayısının 41’e yükseldiği açıklandı. Koronavirüs nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken, 21 kişi ise tamamen iyileşti.

Yetkililer, çeşitli hastanelerde tedavisi süren diğer hastaların ise durumlarının stabil olduğunu duyurdu.

ABD'DE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden koronavirüs nedeniyle ABD’nin Washington eyaletinde hayatını kaybdenlerin sayısı 9’a, vaka sayısı ise 27’ye yükseldi.

İRAN'DA TABLO AĞIRLAŞIYOR

İran'da koronavirüs nedeniyle 11 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 77'ye ulaştı. İran'da tebdir amacıyla, dini kurumlar ve medreseler de eğitime ara verirken, 23 milletvekilinde virüs tespit edilmesinin ardından melis oturumları da askıya alındı.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'nin de koronavirüse yakalandığı açıklandı.

Öte yandan Belarus'ta 4, Senagal'de ise 2 kişide koronavirüs tespit edildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Dünya Bankası, koronavirüs salgınıyla mücadele eden kalkınmakta olan ülkelere yardım için 12 milyar dolarlık bir kaynak ayırdığını duyurdu.

Dünya Bankası'nın hamlesi, koronavirüsün neden olduğu ekenomik yavaşlamanın, bazı ülkeleri durgunluğa sokabileceği uyarılarının ardından geldi. Yardım paketi ülkelerin kamu sağlığı kapasitelerinin iyileştirilmesini, aynı zamanda ekonomik etkisini azaltmak için özel sektörle birlikte çalışılmasını öngörüyor.

Dünya Sağlık Örgütü ise dün yaptığı açıklama da dünyanın koronavirüs salgınında daha önce görülmemiş bir durum yaşadığını söyledi.

Koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN