Irak'ta Meclis'in feshi isteniyor

Irak'ta Meclis'in feshi isteniyor

Irak Meclisi'nin kendini feshetmesi için bazı milletvekillerinin öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı. Çeşitli siyasi gruplardan milletvekilinin imzasının bulunduğu açıklanarak, kampanyanın yasa tasarısı şeklinde Meclis Başkanlığına sunulacağı bildirildi.

Irak'ın resmi gazetesi Sabah, Irak Meclisi'nin kendini feshetmesi için bazı milletvekillerinden imza toplandığını manşetten duyurdu. 

"İMZA SAYISI DAHA DA ARTACAK"

Şii dini ve siyasi liderlerden Ammar el-Hekim'e bağlı İrakiyyun Grubu Milletvekili Ali Bideyri, "Erken seçimlerin zamanında (10 Ekim) yapılabilmesi için meclisin kendini feshetmesi gerekiyor. Bunun için 21 milletvekili imza verdi. İmza sayısı daha da artacak" dedi.

Söz konusu kampanyada çeşitli siyasi gruplardan milletvekillerin imzası olduğunu ifade eden Bideyri, bunu yasa tasarısı şeklinde Meclis Başkanlığına sunacaklarını söyledi.

"BAZI VEKİLLERİN İSTEĞİYLE BAŞLATTIK"

Iraklı vekil, "İmzaların Meclisin önümüzdeki günlerde yapılacak ilk oturumuna kadar 60'ı geçmesini bekliyoruz. Meclisin feshedilmesi için imza kampanyasını erken seçimlerin zamanında yapılmasını isteyen bazı vekillerin isteğiyle başlattık" ifadelerini kullandı. 

Irak hükümeti, erken seçimlerin 10 Ekim'de yapılmasına karar vermişti. Bunun için de meclisin kendini feshetmesi gerekiyor.

329 sandalyeli Irak Meclisinde Şii Arap, Sünni Arap, Kürt, Türkmen ve Hristiyan milletvekilleri bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN