İran: Koronavirüs vakaları hala artış eğiliminde!

İran: Koronavirüs vakaları hala artış eğiliminde!

Tahran Korona ile Mücadele Merkezi Başkanı Ali Rıza Zali, İran'ın başkenti Tahran'da koronavirüs vakalarındaki artış eğiliminin sürdüğünü söyledi. Zali "Bu da salgının Tahran'da kontrol altında olmadığını ve vakalardaki artış eğiliminin aynı şekilde süreceğini gösteriyor. Çok akıllıca hareket etmek zorundayız" dedi.

Tahran Şehir Meclisi'nde konuşan Tahran Korona ile Mücadele Merkezi Başkanı Ali Rıza Zali, özellikle son 3 gün içinde şehirdeki hareketliliğin yoğun olduğunu belirterek, dolayısıyla gelecek hafta başkentte daha fazla Kovid-19 vakası ile karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu.

"ÇOK AKILLICA HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ"

Zali, "Sosyal mesafe önlemleri, hastaların sayısındaki artış ve taburcu sayısında ise azalma yaşanan bir dönemde uygulanıyor. Bu da salgının Tahran'da kontrol altında olmadığını ve vakalardaki artış eğiliminin aynı şekilde süreceğini gösteriyor. Çok akıllıca hareket etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Özellikle dar gelirli vatandaşların yoğun şekilde dışarıda bulunduğuna dikkati çeken Zali, tüm kesimlerin evlerinde tutulması için kapsamlı bir programa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İRAN'DA SON DURUM NE?

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonunda canlı yayımlanan açıklamasında, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 133 kişinin daha yaşamını yitirdiğini, tespit edilen yeni vaka sayısının ise 2 bin 89 olduğunu duyurdu.

Ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 3 bin 872'ye çıktığını aktaran Cihanpur, vaka sayısının da 62 bin 589'a ulaştığını bildirdi.

Cihanpur ayrıca hastanelerde tedavi gören hastalardan 3 bin 987'sinin durumunun kritik olduğu bilgisini verdi.

Dünden bu yana 2 bin 803 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiğini belirten Cihanpur, şu ana kadar sağlığına kavuşan toplam hasta sayısının 27 bin 39 olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN