İran'da bazı bölgelerde cuma namazı iptal edildi

İran'da bazı bölgelerde cuma namazı iptal edildi

İran'da koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Alınan önlemler çerçevesinde ülkede bazı bölgelerde cuma namazı kılınmaması kararı verildi.

Çin'den birçok ülkeye yayılan koronavirüs salgını, İran'da ölümlere neden oldu.

3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 22'ye yükseldi. Salgına karşı harekete geçen Tahran, önlemlerini artırıyor.

KARANTİNA YOK

Reuters haber ajansının haberine göre İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, şehirlerde karantina uygulamak gibi bir planları olmadığını söyledi.

Ülkenin Sağlık Bakanı Said Nemeki ise kutsal olarak kabul edilen Şii bölgelere, bazı kısıtlamalar getireceklerini duyurdu.

CUMA NAMAZI KILINMAYACAK

Nemeki, virüsün görüldüğü bölgelerde cuma namazı kılınmasının iptal edilmesine karar verdiklerini söyledi.

Okul ve üniversitelerin kapatılmasının bir hafta daha uzatılabileceğini dile getiren İranlı bakan, alınan bazı kararların, Ruhani'nin onayından geçmesi gerektiğini bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Amerika'nın koronavirüsün üzerine korku denilen yeni bir virüs çıkarmasına izin vermemeliyiz." şeklinde konuşmuştu. Ruhani, halka, yetkililerin tavsiyelerine uyma ve söylentilere kulak asmama çağrısı yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN