İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 92'ye yükselirken Ruhani'den korkutan açıklama

İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 92'ye yükselirken Ruhani'den korkutan açıklama

Çin'den sonra koronavirüs vakasının en çok görüldüğü İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye yükseldi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani de, koronavirüs salgınının ülkedeki bütün eyaletlere yayıldığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamasında, "Koronavirüs neredeyse bütün şehirlere yayıldı" ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, koronavirüs salgınının neredeyse bütün eyaletlere yayıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede hızla yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BÜTÜN EYALETLERE YAYILDI

Koronavirüsün salgın bir hastalık olduğuna dikkati çeken Ruhani, "Koronavirüs neredeyse bütün eyaletlerimize yayıldı. Bir anlamda bu, dünyadaki birçok ülkenin enfekte olduğu küresel bir hastalıktır. Tedbir ve iş birliğiyle bu sorunu en kısa zamanda aşmamız gerekmektedir" dedi.

Ruhani, "Uzman sağlık kadrolarımızın desteği ve halkımızın irade ve iş birliğiyle mümkün olan en kısa sürede en az kayıpla bu krizi aşacağımıza söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Öte yandan İran Sağlık Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 92'ye, vaka sayısının ise 2 bin 822'ye yükseldiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN