İran'da okullara 2 hafta daha koronavirüs tatili

İran'da okullara 2 hafta daha koronavirüs tatili

İran'da koronavirüs tedbirleri kapsamında tatil edilen okulların açılış tarihi bir kez daha ertelendi. İran Eğitim Bakanı Muhsin Hacı Mirzai "Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında tüm eğitim merkezlerinin iki hafta daha tatil edilmesi kararı alındı" dedi.

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında tatil edilen okulların açılış tarihi iki hafta daha ertelendi.

Devlet televizyonunun haberine göre, İran Eğitim Bakanı Muhsin Hacı Mirzai, "Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında tüm eğitim merkezlerinin iki hafta daha tatil edilmesi kararı alındı." dedi.

Mirzai, iki haftalık süreçte değerlendirilecek şartlara göre, eğitim faaliyetlerinin tekrar başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin nihai kararın verileceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

İran, şu ana kadar ülkede 3 bin 700'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 5 Mart'ta eğitim faaliyetlerini nisan ayının başına kadar durdurmuştu.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle toplam can kaybı sayısı 649'a, toplam vaka sayısı ise 30 bin 217'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam son vaka ve ölüm sayılarını açıkladı. Son açıklanan verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 75 kişi daha hayatını kaybetti, 3 bin 148 de yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın yine son verilerine göre toplam yapılan test sayısı 202 bin 845'i buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN