İran'dan çarpıcı itiraf: Tüm arşivi çaldılar

İran'dan çarpıcı itiraf: Tüm arşivi çaldılar

İran'ın dini lideri Hamaney'in danışmanı Muhsin Rızai, Mossad'ın 2018'de gerçekleştirdiği bir operasyonla ülkenin nükleer program arşivinin çalındığını itiraf etti.

DIŞ HABERLER | KARAR

İran'ın lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Muhsin Rızai, Mehr Haber Ajansı'na dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Rızai, ülkenin güvenliğinde büyük bir yenilenme ihtiyacı olduğunu söyledi.

"ARŞİVİMİZDEN BELGELER ÇALINDI"

İran'ın geniş çapta güvenlik ihlallerine maruz kaldığını ve bir yıldan kısa bir sürede güvenlik zaafiyetinden kaynaklanan 3 olay yaşadığını belirten Rızai, bu yüzden iki patlama ve bir suikastın gerçekleştiğini hatırlattı.

İranlı yetkili, 2018'de İsrail İstihbarat Servisi Mossad'ın İran nükleer programının çalındığını da itiraf etti. Rızai, "Bundan önce, tüm nükleer arşivimizden belgeler çalındı..." dedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın nükleer silah geliştirdiğine dair kanıtları 2018 yılında sunduğunda, Tahran bu iddiaları reddetmişti.

İran nükleer müzakerecisi Abbas Araghchi, Netanyahu'nun iddialarını "Çok çocukça ve hatta gülünç bir oyun" olarak nitelendirmişti.

İran'ın 2015 nükleer anlaşmasındaki müzakerecilerden Muhammed Marandi de İsrail'i, uydurma kanıtları öne sürmekle suçlamıştı.

Rızai, geçen hafta Natanz nükleer tesisindeki elektrik kesintisinin de saldırı olduğunu ve İran'ın prestiji açısından kötü bir olay olduğunu vurgulayarak "Bunu diplomasi direnişimizi kırmak için yapıyorlar" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN