İran'dan nükleer hamle: Yüzde 60'a yükseltti

İran'dan nükleer hamle: Yüzde 60'a yükseltti

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İranlı bilim insanlarının yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştirdiğini açıkladı.

İran ve küresel güçler arasında gerginlik konusu olan ülkesinin uranyum zenginleştirme çalışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İranlı bilim insanlarının yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştirmeyi başardığını duyurdu.

DÜNYA'YA GÖZDAĞI VERDİ

Söz konusu uranyum zenginleştirmesini Twitter hesabından paylaşan Kalibaf, bu başarının ülkeye yönelik her türlü komployu etkisiz hale getireceğini belirtti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi de söz konusu adımı doğrulayarak konuyla ilgili ayrıntıların daha sonra açıklanacağını kaydetti.

UAEA BAŞKANINA BİLGİ VERİLMİŞTİ

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, 13 Nisan'da yaptığı açıklamada Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi'ye hitaben bir mektup yazarak, ülkesinin yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştirme çalışmalarına başladığını bildirmişti.

'DİPLOMATİK SÜRECİ DAHA FAZLA KARMAŞIKLAŞTIRMAYIN'

İngiltere, Fransa ve Almanya, yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştireceğini duyuran İran'ı, "diplomatik süreci daha fazla karmaşıklaştırmamaya" çağırmıştı.

        

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN