İş insanı Ali Altınbaş dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alındı

İş insanı Ali Altınbaş dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alındı

Olmayan gemilere akaryakıt alır gibi gösterip devleti 22 milyon lira zarara uğratan şebekeye operasyon yapıldı. Operasyonda Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş da gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 12 ilde gerçekte olmayan gemileri varmış gibi göstererek akaryakıt vurgunu yaptığı iddia edilen bir şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında ünlü iş insanları Ali ve Sofu Altınbaş'ın da gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheliler "Suç örgütü kurmak" "üye olmak", "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik"le suçlanıyor.

Sözcü'nün haberine göre, operasyon, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabaha karşı gerçekleştirildi. İddiaya göre emniyet, deniz araçlarına uygulanan vergi muhafiyetini suistimal eden bir çetenin varlığını tespit etti. Yapılan araştırmalarda çetenin gerçekte olmayan deniz araçlarına akaryakıt alıyormuş gibi gösterdikleri belirlendi.

DEVLETİ 22 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATTILAR

Mali polisin ilk tespitine göre, 6 aylık süren çalışmada devletin 22 milyon lira zarara uğratıldığı ortaya çıkarıldı. Deniz araçlarında ÖTV'nin olmaması sebebiyle devleti büyük zarara uğratan suç şebekesinin çökertilmesi için operasyon hazırlığı yapıldı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 60 kişinin gözaltına alınması için bu sabaha karşı 12 ilde baskınlar düzenlendi.

Operasyonda, 35 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ile Altınbaş Vakfı Başkanı Sofu Altınbaş'ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Sofu Altınbaş'ın sağlık sorunları sebebiyle ifadesinin ardından serbest kaldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN