İSKİ su faturası nasıl sorgulanır, nereden ödenir? İSKİ su faturası ödeme ekranı

İSKİ su faturası nasıl sorgulanır, nereden ödenir? İSKİ su faturası ödeme ekranı

İSKİ su faturasını sorgulamak ve ödemek e-Devlet üzerinden mümkün. 2000'li yıllarla beraber başlayan dijital çağ, hayatı kolaylaştırırken, aylık olarak takip etmemiz gereken faturaların ödenmesi işlemlerini de pratik hale getirdi. İşte, İSKİ su faturası sorgulama sayfası...

İSKİ su faturasını sorgulama ve ödemenin birkaç farklı yolu bulunuyor. e-Devlet, İSKİ'nin www.iski.istanbul internet sitesi ve anlaşmalı bankalar İSKİ su faturasını şubeye gitmeden online ortamda sorgulayabilme ve ödeyebilme olanağını sunuyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN İSKİ SU FATURASI SORGULAMA

Su faturanıza dair güncel dönem borcunu ve geçmiş dönemlere ait borcunuzun olup olmadığını e-Devlet üzerinden kolaylıkla ve hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Su faturanızı e-Devlet üzerinden öğrenmek için, arama motorunuz üzerinden e-Devlet sayfasını tıklayın, TC kimlik numaranız ve bireysel şifreniz ile sisteme giriş yapın.

e-Devlet sayfasına giriş yaptıktan sonra kurumlar bölümüne gelerek oradan İSKİ su faturası sorgulama bölümünü seçin. Ardından abone numaranızı girin. Eğer üzerinize kayıtlı sadece bir aboneliğiniz var ise işleminizi tamamlayabilir ve İSKİ su faturanıza dair bilgilere ulaşabilirsiniz. Ancak adınıza birden fazla su aboneliği varsa, hangi aboneliğe dair bilgilere ulaşmak istiyorsanız abone numaranıza göre seçim yapmak durumundasınız.

İSKİ İNTERNET SİTESİNDEN SU FATURASI NASIL SORGULANIR?

Eğer mevcut bir e-Devlet şifreniz yok ise su faturanızı İSKİ'nin www.iski.istanbul internet sitesinden de sorgulayabilirsiniz. Su faturanızı sorgulamak için, öncelikle İSKİ'nin internet sitesine giriş yapmalısınız.

Sayfaya giriş yaptıktan sonra, eğer daha önceden bir üyelik işlemi yapmamış iseniz, 'Üye olmadan Fatura Sorgulama' seçeneğini tıklayın. Ardından TC kimlik numaranız ve abone numaranız ile su faturası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer yandan eğer sözleşme numaranız varsa sisteme üye olarak da bu işlemi yapabilirsiniz. TC kimlik numaranız, telefon numaranız, sözleşme numaranız ve mailiniz gibi güncel bilgileri girerek sisteme üye olabilir ve mümkün olan işlemleri kolaylıkla ve hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Üyeliğinizi olması durumunda herhangi bir şubeye gitmek durumunda olmadan sadece fatura bilgilerini sorgulamakla kalmaz, arıza kaydı oluşturabilir ve önceki dönemlerdeki ödemelerinizi görebilirsiniz.

İSKİ SU FATURASI ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIR?

İSKİ su faturası ödeme yapmanın en klasik yolu şubelere gitmekle birlikte, bunun için zamanınız yoksa veya gidebilecek durumda değilsiniz ödeme yapmak için alternatifler bulunmaktadır.

Özellikle online ödeme seçeneği nerede olursanız olun vazgeçilmez bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. e-Devlet ya da İSKİ internet sitesinden online olarak sorguladığınız İSKİ su faturalarınızı kredi kartınızı kullanarak hem bilgisayar, tablet ve diz üstü bilgisayarınız ile hem de cep telefonlarınızdan ödeyebilirsiniz.

İSKİ su faturanızı ödemenin bir diğer yolu da bankanızla iletişime geçmektir. İSKİ’nin pek çok banka ile anlaşması bulunmaktadır. Eğer sizin de müşterisi olduğunuz bankanın İSKİ ile anlaşması bulunuyorsa ve hesabınızda paranız varsa, bankanızın mobil uygulamasında fatura öde bölümüne gelerek İSKİ su faturanızı ödeyebilirsiniz.

İSKİ FATURASI E-DEVLET SORGULAMA EKRANI

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN