Islak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger tarifi ve püf noktası

Islak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger tarifi ve püf noktası

Pek çok büfede karşımıza çıkan ve sokak lezzetlerinin başında gelen ıslak hamburgerinizi artık sizde evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Tadı damağınızda kalacak ıslak hamburgerin yapımı ise yemesi kadar kolay. Peki ıslak hamburger nasıl yapılır? İşte ıslak hamburger tarifi ve püf noktası…

Tadı bağımlılık yapan, köftesi ise hepsinden farklı, ister acılı, isterseniz acısız. Yanında bir de ayranla damaklarınızı şenlerdireceğiniz müthiş bir sokak lezzeti. Salgın nedeniyle güvenerek bir yerlerden bir şeyler yiyemediğimiz bu günlerde evde ki hijyenik ortamlarımızda ıslak hamburgerimizi hazırlayarak afiyetle yiyebiliriz. Islak hamburger yapılışı, tarifi ve püf noktasına dair bilgiler haberimizde…

MALZEMELER
500 gr kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
Karabiber
Tuz
Galeta Unu
Hamburger ekmeği

SOSU İÇİN
5 adet domates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber

TARİF
En başta malzemelerimizi hazırlayalım. Soğanlarımızı ince ince rendeleyelim. Kıyma, yumurta, galeta unu, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberimizi bir kaseye alıp sakız gibi olana kadar yoğuruyoruz.
Ekmeklerin içine sığacak şekilde yuvarlak şekiller veriyoruz. Domatesleri ince ince kabuklarını aldıktan sonra doğruyoruz. Sarımsakları rendeliyoruz. Malzemelerimizi ekleyerek blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.

Püre haline gelen sosu tavada kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Köftelerimizi Bol yağın içerisinde kızartıyoruz. Köfteleri yerleştirdiğimiz tavaya yağlı kağıt sererek 5 dakika kadar malzemeleri içine oyduktan sonra buharında dinlendiriyoruz. Hamburger ekmeklerimizi domatesli sosa bandırıp çıkarıyoruz ve içlerine köfteleri yerleştirerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

Köftelerinizi çok yoğurmayın sakızlandığı anda bırakın. Köfte harcınızı 15- 20 dakika kadar pişirmeden buzdolabında bekletin. Hamburger ekmeklerinizi önceden ısıtılmış fırında ısıtın.
Hazırlamış olduğunuz köfteleri ızgara sulu kalacak şekilde pişirmeniz daha sağlıklı ve leziz olacaktır. Islak hamburgerinizi barbekü sos, ketçap, marul, mayonez gibi lezzetler ile taçlandırabilirsiniz. Köfte harcını hazırlarken baharat ölçülerine dikkat edin…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN