İspanya da Kovid-19'a ilaç buldu, hayvanlar üzerinde yüzde 99 etkili

İspanya da Kovid-19'a ilaç buldu, hayvanlar üzerinde yüzde 99 etkili

İspanyol ilaç firması, koronavirüs salgına karşı ilaç geliştirdi. İlacın hayvanlar üzerindeki denemelerinde yüzde 99 başarı elde edildi. İlacın, insan hücrelerinde bulunan eEF1A proteinini bloke ederek çalıştığı ve Kovid-19'a karşı antiviral etkisinin olduğu belirtildi.

İspanyol ilaç firması PharmaMar, koronavirüse karşı ilaç geliştirdi.

Bilim dergisi Science'da yayımlanan makalede, Kovid-19 bulaşan hayvanların, Aplidin (plitidepsin) adlı ilaç verilerek incelendiği belirtildi.

VİRÜS YÜZDE 99'U AZALDI

Makalede, hayvanların akciğerlerindeki Kovid-19 virüslerinde ilaç sayesinde yüzde 99'luk azalma olduğu kaydedildi.

Başlangıçta kanser tedavileri için tasarlanan ilacın alınan sonuçlardan sonra klinik denemelerde 3. aşamaya geçeceği ve Kovid-19'un tedavisi için klinik çalışmalarının genişletilebileceği ifade edildi.

ANTİVİRAL ETKİSİ ORTAYA ÇIKTI

İlacın, insan hücrelerinde bulunan eEF1A proteinini bloke ederek çalıştığı ve Kovid-19'a karşı antiviral etkisinin olduğu belirtildi. 

Aplidin ile ilgili yayımlanan makalenin ardından PharmaMar'ın Madrid borsasındaki hisseleri yüzde 21 yükseldi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN