İspanya'da koronavirüs tedbirlerine karşı eylem

İspanya'da koronavirüs tedbirlerine karşı eylem

İspanya'nın başkenti Madrid'de sağ partiler hükumetin koronavirüs tedbirlerini 'acımasız' buldukları için eylem düzenledi.

29 bine yakın kişinin Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybettiği İspanya'da, sosyalist Başbakan Pedro Sánchez'in salgınla mücadelesini protesto eden eylemciler araçları ile başkent Madrid'de konvoy oluşturdu.

Popülist sağ Vox partisinin taraftarlarının söz konusu araçlı eylemine, yargı tarafından izin verilmişti. Protesto eylemine, "İspanya ve özgürlüğü için konvoy" adı verildi.

SAĞ PARTİLER HÜKUMETİ ELEŞTİRİYOR

Avrupa'da salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da, önlemler 6 Haziran'a kadar uzatılmıştı. Sağ partiler, hükümeti "acımasız sınırlamalar" nedeniyle eleştiriyordu.

Başkent Madrid'deki gösterilere katılan Vox lideri Santiago Abascal, "dünyanın en kötü kriz yönetiminin tek sorumlusunun hükümet olduğunu" söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN