İspanya'da son 24 saatte koronavirüsten 1 kişi öldü

İspanya'da son 24 saatte koronavirüsten 1 kişi öldü

Avrupa'da koronavirüs nedeniyle en fazla can kaybı yaşanan ülkelerden İspanya'da son 24 saatte sadece 1 kişi virüs nedeniyle öldü.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Avrupa ülkelerinde zirveye çıktıktan sonra etkisini kaybediyor. İspanya'dan gelen haber de salgının seyriyle ilgili sevindirici nitelikte.

İspanyol makamlarının açıkladığı verilere göre ülkede son 24 saatte sadece bir kişi hayatını kaybetti. Böylece İspanya'da toplam can kaybı 27 bin 118 oldu.

İspanya, koronavirüse en fazla kayıp veren ülkeler arasında 5. sırada yer alıyor. Worldometers internet sitesinin verilerine göre salgında en fazla kayıp veren ülkeler arasında 100 bin 825 ölümle ABD ilk sırada yer alıyor. Amerika'yı 37 bin 460 ölümle İngiltere, 32 bin 955 can kaybıyla İtalya, 28 bin 530 vefatla Fransa takip ediyor.

10 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Öte yandan sol koalisyon hükümetinin aldığı kararla Kovid-19'dan hayatlarını kaybedenlerin anısına ilen edilen 10 günlük yas bugün başladı. Yas dolayısıyla tüm resmi binalarda İspanya bayrakları yarıya indirilirken, İspanya meclisi ve belediyelerde yerel saat ile 12.00'da saygı duruşu yapıldı.

KRAL, MESAJ YAYINLADI

Kral 6. Felipe, "İspanya, bu salgında hayatlarını kaybeden binlerce yurttaşı için ağlıyor. Birçoğumuz da salgından kurtulma mücadelesi veriyor. Tüm bu insanlara ve ailelerine, yasımızı, dayanışmamızı ve sevgimizi vermeliyiz." mesajını verdi.

6 YAŞ ÜSTÜNE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

OHAL'in 7 Haziran'a kadar devam edeceği İspanya'da, 6 yaş üstü herkese en az iki metrelik sosyal mesafenin korunamadığı tüm kamusal alanlarda maske kullanma zorunluluğu getirilmişti.

Haziran sonunda tamamlanması öngörülen kademeli normalleşme süreci kapsamında ise hafta başından itibaren ilk aşamada hiçbir yerleşim yeri kalmazken, nüfusun yüzde 53'ü ikinci, geri kalanı da üçüncü aşamada bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN