İspanya'nın ilk sosyal mesafesiz konseri gerçekleşti

İspanya'nın ilk sosyal mesafesiz konseri gerçekleşti

İspanya'da Kovid-19 salgınına rağmen binlerce kişinin katılım sağladığı sosyal mesafesiz ilk konser gerçekleştirildi. Konser, pilot proje niteliğini taşıyor.

Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ve üçüncü dalga korkusunun yaşandığı İspanya'da ilk kez sosyal mesafe kuralının dışına çıkılarak yüksek katılımlı bir konser gerçekleştirildi. Barcelona'da Sant Jordi Spor Salonu'nda düzenlenen konserde bir rock müzik grubu sahne aldı. Konseri 5 bin kişi izledi.

 

ispanya-001.jpg

 

HIZLI TANI TESTİ VE MASKE ZORUNLULUĞU

Konsere gelen herkese saat 09.00 ile 16.00 arasında Kovid-19 hızlı tanı testi yapılırken, FFP2 tipi maske takma ve salon içinde el hijyen jeli kullanma zorunluluğu getirildi.

İzleyiciler, konser salonunun girişinde ateş ölçümü yapıldıktan sonra biletlerini QR kodu okutarak içeri girdi. 23-28 euro arasında olan bilet fiyatlarına test ve maske ücreti de dahil edildi.

POZİTİF İZLEYİCİLER KONSERE ALINMADI

Konser öncesi hızlı tanı testi (Kovid-19 testi) pozitif çıkanlar ve ateşi 37,5 dereceden yüksek olanlar konsere alınmadı. Öğle saatlerine kadar testi yapılan 2 bin 400 kişiden 3 kişinin sonucu pozitif çıktı bir kişinin de temaslı olduğu tespit edildi. Bu kişiler para iadesi yapıldı.

'PİLOT PROJENİN DEVAMI GELEBİLİR'

İspanya'da salgın döneminde ilk defa sosyal mesafe kuralı uygulanmadan bir konser verildiğini vurgulayan organizatörler, bunun bir pilot proje olduğunu ve alınan önlemlerden sonra konserle bağlantılı Kovid-19'un bulaşma vakasının tespit edilmemesi halinde yeni konserlerin organize edilebileceğini söyledi.

YÖNETİMDEN DESTEK ALDI

Kovid-19'dan en çok etkilenen sektörlerden biri olan kültür-sanat etkinliklerinin yavaş yavaş başlaması gerektiğini savunan Barselona Belediyesi ve Katalonya özerk yönetimi bu tip pilot projelere destek verdiklerini açıkladı.

İSPANYA'DA SON DURUM

İspanya'da bugüne kadar virüs nedeniyle 75 bin 10 kişi hayatını kaybederken, 3 milyon 255 bin 324 vaka tespit edildi. Ülkede, başkent Madrid'in ardından en fazla vaka ve can kaybı Barselona'da görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN