Isparta'da 'Kitaplar Gül Açacak' temasıyla düzenlenen kitap fuarı sona erdi

Isparta'da 'Kitaplar Gül Açacak' temasıyla düzenlenen kitap fuarı sona erdi

'Kitaplar Gül Açacak' temasıyla, Milli Mücadele Kahramanı, Isparta'nın ilk mebusu ve 6 dönem Isparta Milletvekilliğine seçilen Hafız İbrahim Demiralay anısına düzenlenen kitap fuarı sona erdi. 10 gün boyunca Isparta'nın akın ettiği fuarda bağışlanan kitaplarla köy okullarında kütüphaneler oluşturulacak.

Isparta Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü ‘Kitaplar Gül Açacak’ temasıyla, Milli Mücadele Kahramanı, Isparta’nın ilk mebusu ve 6 dönem Isparta Milletvekilliğine seçilen merhum Hafız İbrahim Demiralay’ın anısına düzenlenen Kitap Fuarı son buldu. 10 gün süren fuara 311 yayınevi, 32’si yerel toplam 192 yazar katıldı. Yayınevleri, yazarlar ve kitapseverler tarafından tam not alan 4. Kitap Fuarı’nın kapanışında konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tüm katılımcılara ve fuara destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ederek, bir sonraki kitap fuarlarının çok daha üst seviyelere taşınacağını söyledi.

10 GÜN BOYUNCA AKIN ETTİLER

Fuar boyunca Isparta’nın köy ve ilçelerindeki öğrencilerin fuarı ziyaret etmeleri sağlandı, uzak bölgelerden gelen öğrencilere yemek ikram edildi, sinemaya götürüldü. Her bir kitap alan öğrenciye fuar çıkışında fidan dağıtıldı. Kumbaralar dağıtıldı, fuar alanında kitapseverler tarafından bağışlanan kitaplarla da köy okullarına kütüphane oluşturulacak. Kitap Fuarının 10 gün boyunca çok güzel bir şekilde geçtiğini ve gelecek sene tekrar kitapseverlerle buluşmak istediklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, stantları ziyaretinde yayınevlerinin fuardan memnuniyetlerini dile getirdiklerini bunun da kendisini son derece mutlu ettiğini kaydetti.

HER SENE DAHA DA GÜZELLEŞECEK

Kitap Fuarından yayınevlerinin, yazarların ve kitapseverlerin beklentilerinin olduğunu ve bu beklentilerinin tamamının karşılanmış olmasından duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Yüce Rabbim çok daha güzel fuarlar düzenlemeyi bizlere nasip etsin. Çok güzel bir sonuç aldığımızı gördüm. Herkes memnun. Gelecek yıllarda düzenleyeceğimiz fuarlar için beklentilerinizi, daha neler olmasını istediğiniz konular varsa lütfen bizlere bildirin” dedi.

Kitap Fuarına Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizden dolayı buruk başladıklarını, kurdele kesmediklerini ve dualarla fuarın başladığını dile getiren Şükrü Başdeğirmen, “Devletimiz büyük ve güçlü bir devlet. Bulunduğumuz stratejik konumdan dolayı çevremizde o kadar çok yamyam var ki, herkes bizim ülkemizden bir şeyler kapmaya çalışıyor. Üç tarafımız denizlerle, dört tarafımızda düşmanlarla çevrili. Herkes buradan bir şeyler kapmaya çalışıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece inşallah buna muvaffak olmayacaklar” vurgusu yaptı.

ÖĞRENCİLER ÇOK SEVDİ

Kitap Fuarında çocukların, vatandaşların aldıkları kitaplarla devletine, milletine bağlı olarak geçmişini ve geleceğini görerek daha güzel hizmetler yapacaklarına inandığını aktaran Başdeğirmen, “Okullarımızdaki çocuklarımız burayı ziyaret ederek sizlerle tanıştı. Köylerden, ilçelerden öğrencilerimizin buraya gelmesine vesile olduk. Bunları yaparken Özel Halk Otobüslerimiz, Ser-Tur servislerimiz ücretsiz destek verdi. Uzak yerlerden gelen öğrencilerimize IYAŞ A.Ş yemek ikramı yaptı, sinemaya götürülerek çocuklarımızın hoşça vakit geçirmeleri sağlandı. Kule 246 Yalçın Baysan İnşaatın desteği ile 50 bin adet kumbara dağıttık. Allah onlardan razı olsun. Sizlere de öncelikle Isparta’mıza geldiğiniz, şeref verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Çok güzel bir hizmet verdiniz. Sizlerden de Allah razı olsun. Seneye tekrar sizleri fuarımızda görmek istiyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN