İsrail, Batı Şeria'da 2 Filistinlinin daha evini yıktı

İsrail, Batı Şeria'da 2 Filistinlinin daha evini yıktı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinli tutuklunun daha evini yıktı. Yıkım sırasında İsrail güçleri, Filistinlileri dağıtmak için gerçek ve plastik mermi kullandı.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında 2 Filistinli tutukluya ait evleri yıktı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Ramallah'ın kuzeyindeki Birzeyt beldesine iş makineleriyle baskın düzenledi ve Yezen Meğamis isimli tutuklunun evini tamamen yıktı.

İSRAİL'DEN GERÇEK MERMİ İLE MÜDAHALE

Ramallah'ın batısındaki Et-Tıra Mahallesi'nde de Filistinli tutuklu Velid Hanatşe'nin evininin bir kısmı yıkıldı.

Birzeyt ve Tıra'da İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında yıkım sırasında arbede yaşandı. İsrail askerleri, Filistinlileri dağıtmak için gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı bomba kullandı.

İsrail, Meğamis ile Hanatşe'yi, geçen yıl Batı Şeria'nın batısında 1 Yahudi yerleşimcinin ölmesi, 2'sinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştirmekle suçluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN