İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri'nde büyükelçilik açtı

İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri'nde büyükelçilik açtı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’yle tam diplomatik ilişkiler kurmak için geçen yıl ABD aracılığıyla yapılan anlaşma doğrultusunda BAE’de büyükelçilik açtığını duyurdu.

KARAR.COM | DIŞ HABERLER

Dışişleri Bakanlığı, şimdilik geçici bir ofiste bulunan büyükelçilik için kalıcı bir yer hazırlandığını söyledi. Deneyimli diplomat Eitan Na’eh, misyon başkanı olarak görev yapacak. 

İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi, büyükelçiliğin açıkmasıyla BAE ile halihazırda sıcak olan ilişkilerinin daha da güçleneceğini söyledi. AP News’te yer alan haberde, BAE’nin de Tel Aviv’de büyükelçilik açmasını onayladığı bildirildi.  

İsrail’in BAE ile diplomatik ilişkileri düzeltmesi, Trump yönetiminin aracılık ettiği anlaşmalar kapsamında gerçekleşti. Bu anlaşmalar BAE dışında Mısır, Ürdün ve Bahreyn’i de kapsıyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN