İsrail, Nisan ayında 144 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail, Nisan ayında 144 Filistinliyi gözaltına aldı

Ramallah merkezli bir araştırma merkezinin bildirdiğine göre, İsrail güçleri Nisan ayının ilk yarısında işgal altındaki Batı Şeria’da 144 Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Filistin’de yapılacak seçimler için aday olan dört kişinin yanı sıra, altı kadın ve dört çocuk yer alıyor.

ÇEVİRİ: SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Kudüs Araştırma Merkezi’nin raporunda üçü Kudüs’ten olmak üzere altı kadın ve beş çocuk gözaltına alınanlar arasındaydı. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, raporda İsrail güçlerinin, yaklaşan milletvekili seçimlerinde aday olan, ikisi Hamas üyesi, dört kişiyi tutukladığı bildiriliyor. 

Araştırma merkezine göre, tutuklulardan bazıları kesin bir tarih verilmeden birkaç gün süreyle hapiste kaldı ve daha sonra serbest bırakıldı. 

‘İSRAİL, ADAYLARI YILDIRMAYA ÇALIŞIYOR’ 

Kudüs Araştırma Merkezi Başkanı İmad Ebu Avvad, Hamas aktivistlerinin ve Batı Şeria’daki milletvekili adaylarının İsrail tarafından özellikle hedef alındığını söyledi. AA’na konuşan Ebu Avvad, bu durumun, İsrail’in “Hamas seçim kampanyalarını aksatarak seçimlere müdahale etme girişiminin açık bir göstergesi” olduğunu belirtti. İsrail’in seçime katılanları yıldırmaya çalıştığını öne süren Ebu Avvad, “İsrail seçim sürecine katılmaya çalışanlara bir tür sindirme uyguluyor ve onları bundan vazgeçiriyor” dedi. 

17 Nisan Esirler Günü münasebetiyle Cumartesi günü açıklama yapan Hamas yetkilileri, uluslararası toplumu seçimlerin Filistin topraklarında yapılmasını sağlamak için İsrail’e baskı yapmaya çağırmıştı. 

Bir Hamas üyesi de, Ocak ayında, seçimlerin planlandığı gibi yapılacağına dair Mısır, Ürdün, Türkiye, Katar ve Rusya’dan garanti alındığını söylemişti. 

Örgütlerin tutukluların haklarıyla ilgili derlediği verilere göre, 41 kadın, 140 küçük çocuk ve 440 idari tutuklu dahil olmak üzere  4 bin 500 Filistinli’nin İsrail hapishanelerinde tutulduğu tahmin ediliyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN