İsrail ve BAE arasında 'tamamen normalleştirme' anlaşması

İsrail ve BAE arasında 'tamamen normalleştirme' anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirliklerinin ilişkilerini 'tamamen normalleştirmeleri' için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

İki ülke arasındaki normalleşme anlaşmasına göre İsrail Batı Şeria’da ilhak edeceğini bildirdiği bölgelerin ilhakından vazgeçecek.

BAE’nin Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed, İsrail ile ilişkilerin geliştirilmesi ve Filistin topraklarının ilhakı konusunda İsrail ile anlaşmaya varıldığını belirtti.

Trump ve Netanyahu ile gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde anlaşmaya vardıklarını belirten Veliaht Prens Zayed, iki ülke arasındaki normalleşme anlaşmasını tedbir etti.

İsrail ve BAE’li diplomatların ilerleyen haftalarda bir araya gelerek karşılıklı ticari uçuşlar, turizm ve güvenlik konularında görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN