İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü çocukların market ve pazarlara alınmamasına karar verdi

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü çocukların market ve pazarlara alınmamasına karar verdi

İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında çocukların market ve pazarlara alınmamasına karar verdi. Ayrıca taksi ve benzeri araçlar da şehirlerarası toplu ulaşım aracı olarak kullanılamayacak.

İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni alınan kararları açıkladı. Alınan kararların koronavirüsün solunum yolundan damlacık suretiyle yayılması, cisim yüzeylerinden el teması gibi yollarla bulaşabilmesi dikkate alınarak insanların çok yakın mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı gerekçesiyle alındığı belirtildi.

TAKSİ VE BENZERİ ARAÇLAR DA ŞEHİR DIŞINA YOLCULUK YAPAMAYACAK

Otobüs seferlerinin ve vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapabilmesinin kaymakamlık iznine bağlanmış olması dolayısıyla ve kararın uygulanmasını desteklemek amacıyla; taksi ve benzeri araçların ya da internet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı vb.) vasıtasıyla şahsi araçların şehirlerarası toplu ulaşım aracı olarak kullanılmaması kararı alındı.

ÇOCUKLAR MARKET VE PAZARLARA ALINMAYACAK

Ayrıca vatandaşların market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararı alındı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de bugünkü test sayısının 7 bin 641, vaka sayısının 1704 ve can kaybının 16 olduğunu duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, toplam vaka sayısı 7402, toplam yaşamını yitiren kişi sayısı da 108'e yükseldi.

VALİ YERLİKAYA DA AÇIKLAMA YAPTI

Akşam saatlerinde bir açıklama yapan Yerlikaya, "Taksi ya da internet tabanlı uygulamalar vasıtasıyla şahsi araçlar şehirler arası toplu ulaşımda kullanılamayacak" ifadesini kullandı.

Ayrıca Yerlikaya, "Vatandaşlarımızın market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırıldı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN