İstanbul Şehir Hatları'nda bir ilk... Kadın gemiciler işbaşı yaptı

İstanbul Şehir Hatları'nda bir ilk... Kadın gemiciler işbaşı yaptı

İBB'ye bağlı Şehir Hatları tarihinde bir ilk yaşandı, kadın gemiciler göreve başladı. Haberi Twitter'dan duyuran İBB Başkanı İmamoğlu 'Vapurlarda kadın çalışanlar göreve başladı. Kaptanlığa kadar yolda istekleri ve liyakatlarıyla işbaşı yaptılar. Bu köklü kurumumuza çok şey katacaklarına eminim' dedi.

İBB'ye bağlı Şehir Hatları tarihinde bir ilk yaşandı, kadınlar vapurlarda işbaşı yaptı.

Haberi Twitter'dan duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Şehir Hatları tarihinde bir ilki yaptık. Vapurlarda kadın çalışanlar, göreve başladı. Kaptanlığa kadar yolda istekleri ve liyakatlarıyla işbaşı yaptılar. Bu köklü kurumumuza çok şey katacaklarına eminim" ifadelerini kullandı.

İBB iştirak şirketi olan Şehir Hatları'na tarihinde ilk kez kadın çalışanlar alındı. Gemicilik eğitimi almış ve yaşları 19-23 arasındaki 5 kadın gemici işbaşı yaptı.

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Serhan Dedetaş da "Arkadaşlarımızın hepsi gemide gemici olarak başlıyorlar. Yani halat alıp-verme operasyonu, geminin diğer ihtiyaçları vs. Kaptanlığa doğru gidecek bir süreçte ilk adımı atmış oluyorlar" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN