İstanbul Şehir Üniversitesi neden kapatıldı? Şehir Üniversitesi'ne devam eden öğrenciler ne olacak?

İstanbul Şehir Üniversitesi neden kapatıldı? Şehir Üniversitesi'ne devam eden öğrenciler ne olacak?

Son dakika haberi: Bilim Sanat Vakfı'nın (BİSAV) kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla resmen kapatıldı. Vatandaşlar, 'Şehir Üniversitesi kimin ve neden kapandı?' sorularının yanıtlarını merak ederken, üniversitenin siyasi nedenlerle kapatıldığını dile getiren akademi, medya ve siyaset dünyasından birçok kişi, yaşananların 28 Şubat Süreci'nde dahi yaşanamayacağını belirterek tepki gösterdiler. İşte detaylar...

'İstanbul Şehir Üniversitesi neden kapatıldı?', 'Şehir Üniversitesi'ne devam eden öğrenciler ne olacak?', 'Şehir Üniversitesi kimin?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) İstanbul Şehir Üniversitesi'nin eğitim-öğretim faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiği duyurdu. Daha önce kayyum atanarak Marmara Üniversitesi'ne devredilen İstanbul Şehir Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kapısına kilit vuruldu. Detaylar haberimizde...

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ NEDEN KAPATILDI?

TEKEL'in Kartal ilçesi Dragos semtindeki arazisi, borçları nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bulunuyordu. 2009 yılında bu arazi İstanbul Şehir Üniversitesi'ne 49 yıllığına kiralandı ve burada üniversitenin Dragos Kampüsü inşa edildi. 2016 yılında kampüsü büyütmek isteyen üniversite yönetimi, Halkbank'ın kapısını çaldı. Talep edilen kredi karşılığında, üniversitenin Dragos'ta bulunan 8 parsel arazisi ipotek gösterildi. Banka, ipoteği kabul ederek üniversiteye kredi limiti açtı.

Bu işlemlerin ardından 2017 yılında Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB), Danıştay'a dava açarak Şehir Üniversitesi'ne devredilen Dragos'taki 1 parsel arazinin devrinin iptalini talep etti. Bu sırada AK Parti'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni parti kurma hazırlıklarını resmen ilan etti. Davutoğlu'nun yeni parti çalışmaları kamuoyunda sıkça yer bulmaya başladı.

Danıştay 13. Dairesi, 27 Eylül 2018'de TMMOB'un talebini uygun bularak tahsisi iptal etti. Tahsisinin iptali istenen arazi, üniversitenin bankaya ipotek gösterdiği 8 parsel araziden biriydi. Halkbank, Danıştay kararı sonrasında kredi alacağı teminatsız kaldığı için ve kredi anapara ile faiz geri ödemelerinde yasal süre olan 90 günün üzerinde gecikme olması dolayısıyla 30 Eylül 2019 tarihinde takip süreci başlattı. Halkbank 18 Ekim 2019 tarihinde de ihtiyati haczin kesin hacze çevrilmesi için ilamsız takip sürecini gerçekleştirdi. Sürecin sonunda arazi, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

Aralık 2019'da ise üniversite yönetimine kayyum atanarak eğitim-öğretim faaliyetleri Marmara Üniversitesi'ne devredildi. 'Borç' bahanesi ile el konulan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin kaldırılmasına dair karar, Resmi Gazete'de bugün (30 Haziran 2020 Salı günü) yayımlandı. Bu kararla beraber Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi resmen kapatıldı. Ocak 2020'de de BİSAV'a kayyum atanarak el konuldu. Üniversitenin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÖK'ten yapılan açıklamada ise, "Marmara Üniversitesi'nin İstanbul Şehir Üniversitesi'ne ilişkin 'Gelir açığını karşılama kabiliyetinin bulunmadığı, personel maaşlarının ödenemediği, faaliyetin geçici olarak durdurulması sürecinin uzamasının öğrenci, akademik, idari personel ile kamu ve özel hizmet sağlayıcılarının mağduriyetini arttıracağına ve eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceğine' dair tespitleri, Yükseköğretim Denetleme Kurulu'nun raporları ile birlikte değerlendirilmiş; 2547 sayılı Kanunun Ek madde 11/14 fıkrası gereği: 'garantör üniversitenin bu konuya ilişkin tespiti' Yükseköğretim Kurulu tarafından onanarak Cumhurbaşkanlığı Makamına arz edilmiş ve söz konusu üniversitenin faaliyet izni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kaldırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Şehir Üniversitesi'ni devralan ve kapatılması yönünde görüş bildiren Marmara Üniversitesi'nden de 'Kamuoyuna Duyuru' başlıklı şu açıklamaya yer verildi:

"Yükseköğretim Kurulunun, 25 Haziran 2020 tarihli Genel Kurul toplantısında, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin gelir açığını karşılama kabiliyeti bulunmadığı için eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceğini Cumhurbaşkanlığı Makamına arz etmiştir.

30 Haziran 2020 tarih ve 2708 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırılmıştır.

Öğrencilerimizin mağdur olmaması için Garantör Üniversite olarak gerekli çalışmalarımız devam etmektedir. Yükseköğretim Kurulu'nun belirleyeceği usul ve esaslar, uygulamalar için yapacağı yönlendirmeler, alacağı tedbirler ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye yönelik talimatları doğrultusunda çalışmalarımız birkaç gün içerisinde tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılacaktır."

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU NE OLACAK?

YÖK, Halkbank ile yaşadığı mali sorunların ardından yönetimi kayyuma devredilen İstanbul Şehir Üniversitesi'ndeki öğrencilerin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne aktarılmasına karar verdi.

"YÖK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Faaliyet izni kaldırılmış olan İstanbul Şehir Üniversitesi'nde kayıtlı öğrencilerin, garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne aktarılmasına, Yükseköğretim Genel Kurulunun 30.06.2020 tarihli toplantısında karar verilmiştir."

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin duyuruları için BURAYA tıklayın.

10 SORUDA EĞİTİM FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin kaldırılmasının ardından öğrencilerin durumu ile eğitim ve öğretim süreci hakkında kafa karışıklığı oluştu. İşte İstanbul Şehir Üniversitesi hakkında sıkça sorulan 10 soru ve cevapları:

1) Faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesinin öğrencileri hangi üniversiteye aktarılmıştır?

Öğrenciler garantör üniversite olan Marmara Üniversitesine aktarılmıştır.

2) Öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçleriyle ilgili kazanılmış hakları korunacak mı?

Öğrenciler, sınıf, dönem, kredi, süre vb hususlarda kazanılmış hakları korunarak mağduriyet oluşmayacak şekilde Marmara Üniversitesinde öğrenimlerine devam edecekler.

3) Eğitim öğretim hangi kampüste devam edecek?

Öğrencilerin eğitim görecekleri kampüs Marmara Üniversitesinin yetkili kurulları tarafından belirlenecek.

4) Öğrencilerin burs ve indirimleri devam edecek mi?

Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumuna kayıtlı olan öğrencilerin burs ve indirim oranları devam edecektir. Konuya ilişkin tereddüt olması halinde üniversite kayıtları esas alınacak.

5) Öğrencilerin öğrenim ücreti nasıl belirlenecek?

2547 Sayılı Kanunun Ek 11 inci maddesinde yer alan; "Öğrenciler, bursluluk durumları gözetilmek şartıyla eğitim-öğretim ücretlerini garantör üniversiteye ödemeye devam eder" hükmü uyarınca faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunun kayıtlı öğrencileri, her türlü eğitim öğretim ücretlerini, eğitime devam edecekleri garantör üniversitesine ödemeye devam eder. Eğitim öğretim ücretinin arttırılıp arttırılmaması, ilgili yılın TÜFE oranını geçmeyecek şekilde garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi tarafından belirlenir.

6) Gelecek yıllara yönelik ödenmiş öğrenim ücretleri varsa ne olacak?

Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunun 2020-2021 eğitim öğretim yılı ve sonrası için eğitim öğretim ücretini peşin ödeyen öğrencilerin ödemesine ilişkin üniversite kayıtları dikkate alınır. Tereddüt oluşması halinde banka dekontu, makbuz, hesap ekstresi veya pos cihazları tarafından üretilen evrak gibi belgeler gözönünde tutulur.

7) Diplomalar nasıl düzenlenecek?

Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunda kayıtlı olup garantör üniversitede eğitime devam ederek mezuniyete hak eden öğrencilerin diplomaları, garantör üniversitenin (Marmara Üniversitesi) ismi ile düzenlenecektir. Öğrencinin transkriptinde faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunda almış olduğu dersler belirtilir.

8) Devam edilen programın, garantör üniversitenin bünyesinde bulunmaması durumunda ne olacak?

Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumundaki mevcut programların, garantör üniversitede bulunmaması halinde, bu programlar Yükseköğretim Kurulu tarafından garantör üniversite olan Marmara Üniversitesinde açılır. Öğrencilerin faaliyet izni kaldırılan üniversitedeki eğitim ve öğretime ilişkin statüleri (bulunduğu dönem, azami süresi vb)mevcut mevzuat uyarınca devam eder.

9) Yabancı uyruklu öğrencilerin durumu ne olacak?

Yabancı uyruklu öğrenciler de diğer öğrenciler gibi garantör üniversitede (Marmara Üniversitesi) kayıtlı olduğu programda eğitim ve öğretime devam edecek.

10) Faaliyet izni kaldırılan öğrencilerin yatay geçiş hakkı var mı?

Önlisans ve lisans öğrencileri “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine, lisasüstü öğrencileri ise “Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümlerine göre yatay geçiş ve özel öğrencilik işlemlerinden yararlanabilirler.

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NİN KAPATILMASINA GELEN TEPKİLER

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

"Şehir Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatıldığını öğrenmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Yaşanan süreç tamamen hukuk dışı ve iktidarın hasmane tutumundan ibarettir. Şehirli tüm arkadaşlarımın okullarını yaşatmak için gösterdikleri çabayı saygıyla selamlıyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

"Bu üniversite neden kapatıldı? Maltepe'de çok güzel bir alanı vardı. Pırıl pırıl öğrenciler, dinamik, her görüşten akademisyenler vardı. Göz kamaştıran bir üniversite durumundaydı, genç bir üniversiteydi. Ama intikam almak için üniversiteyi kapattılar. Kimden? Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan. Niçin ayrıldın? Niçin hak hukuk diyorsun, niçin adalet diyorsun, niçin üniversite diyorsun? Bu nedenle kapatıldı orası."

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün

"Şimdi yüreğinde zerre kadar vicdan kırıntısı kalmış muhafazakarlara soruyorum .. 28 Şubatcılar bunu yapabilir miydi ? 28 Şubat bin yıl devam edecek diyenler haklıymış... Mankurtlaşmış ve gönüllü esir olmuş bir kadro eliyle 28 Şubatcıların eksik bıraktıkları tamamlanıyor."

Karar Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur

"Siyasi mücadele için iyi bir üniversiteyi harcatan hoyratlık, bunun sessizce izlenmesi "Bizim medeniyetimiz" diye başlayan bütün beylik sözlere tekzip olarak yeter..."

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya

"Şehir Üniversitesi kapatıldı. Eleştirdiklerinize benzeme yolunda önemli bir eşiği daha aştınız. Tebrikler…"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu

"Yıkmak onlara, yapmak, ihya etmek bize düşer."

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün

"28 Şubat bin yıl sürer mi bilemem ama çeyrek asır sonra güncellendiği ortada."

Gazeteci Yavuz Oğhan

"Bu nasıl bir kin ki binlerce öğrencisi, yani genç hayali barındıran bir kurumun, hiç tereddüt edilmeden kapısına kilit vuruluyor? Şehir üniversitesi kapatıldı. Halbuki istenilseydi, kurucusunun Ak Parti ile derdi olmasaydı, bin türlü formül bulunur, yoluna devam edebilirdi, yazık."

Gelecek Partili Bahadır Kurbanoğlu

"Derenin suyunu bulandırarak başlamıştı her şey. Tarihe, telafisi güç kara bir leke daha sürüldü. 28 Şubat’ın zemheri gölgesi düştü yine iklime. Birikimlerimiz, tecrübelerimiz, geleceğimiz, ateşin ortasına bırakılıverdi, küllerini her yana serpmek üzere. Döngü devam ediyor Şehir’e inat."

Gazeteci İsmail Saymaz

"Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın diye bilinen Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni sonlandırıldı. Bu karar, Demokrat Partiden ayrılan Osman Bölükbaşı’nı destekliyor diye Kırşehir’in ilçe yapılmasına benzedi."

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci

"2708 Sayılı CB Kararnamesiyle ülkenin en değerli vakıf üniversitelerinden biri olan Şehir Üniversitesi kapatıldı. 28 Şubat Kararlarını unutmayan bizler, bu Karar’ı da asla unutmayacağız. Bu Karar; kibrin,siyasi nefretin ve öç almanın kapkara bir vesikasıdır. #sehirhepimizin."

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan

"Dün gece İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kapatıldığını üzüntüyle öğrendim. Gençlerimizin heyecanını, motivasyonunu kıracak, umut olacak gençlerimizi, karamsarlığa sevk edecek adımlara girilmemelidir. Gençlerimizin geleceği, günlük siyasi çekişmelere kurban edilmemelidir. Bir gencimizin geleceği, bütün siyasi gündemlerden kiymetlidir. Bu tarz adımlar diğer üniversitelerdeki gençlerimizi de umutsuzluğa sevk etmesi kaçınılmazdır."

Gazeteci Çağlar Cilara

"Şehir Üniversitesi kapatıldı. 8 bin öğrenci okulsuz kaldı. Evet şimdi başka okullarda okuyacaklar ama aynı arkadaşlarla, alıştıkları hocalarla değil. Ahmet Davutoğlu parti kurmasaydı bunlar yaşanır mıydı?"

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin

" 'Bu ayıp size bin sene yeter.' Ülkenin değerini yıkana da, yıkılırken tepkisiz kalana da yazıklar olsun!"

Gelecek Partisi’nin Gençlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel

"Vicdanınızı susturduğunuz gün. Adalet duygunuzu yitirdiğiniz gün. Kin ve öfkeyle kapatmaya, yasaklamaya, yıkmaya başladığınız gün. Tarihin sizi nasıl yazacağı hususunda da kararınızı vermişsiniz demektir. Binalar, isimler gelir geçer, idealler yaşayacaktır!"

Özgür-Der Üniversite Gençliği

"İstanbul Şehir Üniversitesi resmen kapatıldı. Ülke tarihi açısından yüz kızartıcı olan süreç, utanç verici bir kararname ile son buldu. Bu kararı kınadığımızı belirtiyoruz! Sessizliğe bürünen camiaları da ayrıca kınıyoruz!"

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ufuk Karcı

"Öyle bir zamana geldik ki, gözü dönmüş öfkenin, binlerce öğrencinin istikbaline bile kast ettiği anları yaşıyor; vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışanların sessizliğini duyuyoruz!!!"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı

"Güç bende her şeyi yaparım, #ŞehirÜniversitesi'ni de kapatırım diyebilirsiniz fakat ilim yuvasına vurulan bu kilit tarihe kara bir leke olarak geçecek. Gelecek nesiller bu kararı eğitime yapılan darbe olarak hatırlayacak. Dava diyerek yola çıkılmıştı. Gelinen süreçte her şey yalan oldu."

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KİMİN?

2008'de eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan ve 2020'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi, Bilim Sanat Vakfı'na (BİSAV) ait özel (vakıf) üniversiteydi.

BİSAV'ın kurucuları arasında eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ömer Dinçer yer alıyordu. Ömer Dinçer, üniversitenin Mütevelli Heyet başkanı olarak görev yapıyordu. Heyet üyeler arasında NOBEL ödüllü Aziz Sancar da yer alıyordu.

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN KURULDU VE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

2008'de açılan bir vakıf üniversitesidir. 2010-2011 döneminde ilk öğrencilerini Altunizade, İstanbul'da kabul etmiştir. 5 Ekim Salı 2010 günü Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ortak katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle akademik hayatına başlamıştır. Üniversite Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulmuştur.Eğitim dili İngilizce ve Türkçedir.

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Bülent Ekici

Köklü geçmişi ile 1986 yılından bu yana eğitim ve düşünce hayatına katkı sağlayan Bilim ve Sanat Vakfı'nın kurduğu İstanbul Şehir Üniversitesi, gerçek bir 'vakıf üniversitesi olma' hedefiyle yola çıkarak özgün, katılımcı, evrensel ve özgürlükçü perspektifi ve saygın kadrosu ile ilk olarak 2010-2011 akademik yılında öğrencilerle buluştu.

Dünya genelinde akademik gelişmeleri yakından takip ederek oluşturduğu özgürlükçü, yenilikçi yapısı ve disiplinlerarası eğitim anlayışı ile yola çıkan üniversitemiz şu anda 7 fakülte, 3 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu çatısı altındaki lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla akademik faaliyetlerini sürdürüyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde 114'ü yarı zamanlı, 306'sı tam zamanlı olmak üzere toplam 420 kişilik güçlü ve giderek daha zenginleşen bir akademik kadro mevcut.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde 2018-2019 akademik yılı itibarıyla 79 farklı ülkeden 800'ün üzerinde uluslararası lisans öğrencisi bulunuyor. Uluslararası öğrenci oranının yüzde 18'e ulaştığı ŞEHİR, bu oranı önümüzdeki yıllarda daha da yukarılara çekmeyi hedefliyor.

40 futbol sahası büyüklüğündeki Dragos Kampüste, 1260 kişi kapasiteli yurtları, kapalı ve açık spor alanları, Türkiye'deki üniversite kütüphaneleri arasında en büyük e-arşive sahip olan kütüphanesi, sayısı 50'nin üzerinde öğrenci kulübü ve toplulukları, çok çeşitli kafeterya ve sosyal alanları ile ŞEHİR, öğrencilerine çok kültürlü ve hareketli bir kampüs yaşamı sunuyor.

Ayrıca beşeri, sosyal, mühendislik ve doğa bilimleri alanlarında eşsiz bir araştırma ve eğitim çeşitliliği sunan araştırma merkezleri ve Teknoloji Transfer Ofisi sayesinde hem öğrencilerin hem akademisyenlerin çalışmalarını rahat ve özgür bir ortamda devam ettirmelerine imkan tanıyor. ŞEHİR Kütüphanesi'nde bulunan yüz binlerce basılı, görsel, dijital kaynak ve çeşitli veritabanı abonelikleri ile dünyadaki akademik ve kültürel mirasa katkı sağlamayı hedefleyen çeşitli projelere de imkan sağlanıyor.​

İstanbul Şehir Üniversitesi Bölümleri

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Psikoloji
Sosyoloji
Felsefe
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı
İngiliz Dili ve Edebiyatı
Mütercim Tercümanlık
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Endüstri Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Mimarlık
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
Endüstriyel Tasarım
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
İşletme
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
Girişimcilik
Yönetim Bilişim Sistemleri
Ekonomi
Uluslararası Finans
İletişim Fakültesi
Sinema ve Televizyon
Halkla İlişkiler
Yeni Medya ve İletişim
Hukuk Fakültesi
Hukuk İslami
İlimler Fakültesi
İslami İlimler
Meslek Yüksekokulu
Adalet
Adalet (İkinci Öğretim)
Bilgisayar Programcılığı
Bilgisayar Programcılığı (İkinci Öğretim)
Çocuk Gelişimi
Çocuk Gelişimi (İkinci Öğretim)
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Grafik Tasarımı
Grafik Tasarımı (İkinci Öğretim)
İnşaat Teknolojisi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Sosyal Hizmetler
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İç Mekan Tasarımı
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Klinik Psikoloji
Kültürel Çalışmalar
Modern Türkiye Çalışmaları
Kamu Hukuku
Özel Hukuk
Sinema ve Televizyon
Şehir Çalışmaları
Sosyoloji
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Tarih
Temel İslam Bilimleri
Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Programları
Kamu Hukuku
Özel Hukuk
Sosyoloji
Tarih
İşletme Enstitüsü
İş Analitiği (Tezsiz)
İşletme Enstitüsü Türkçe MBA Programları
İşletme Executive MBA (Tezsiz)
MBA - Yeni Nesil MBA (Tezsiz)
MBA - Finans (Tezsiz)
MBA - Altın ve Kıymetli Metaller (Tezsiz)
MBA - Dijitalleşme (Tezsiz)
MBA - Bankacılık (Tezsiz)
MBA - İş Analitiği (Tezsiz)
MBA - İslami Finans ve Ekonomi (Tezsiz)
MBA - Stratejik Marka Yönetimi (Tezsiz)
İşletme Enstitüsü İngilizce MBA Programları
MBA (Tezli)
MBA (Tezsiz)
MBA - Finans (Tezli)
MBA - Finans (Tezsiz)
MBA - Bankacılık (Tezli)
MBA - Bankacılık (Tezsiz)
MBA - İş Analitiği (Tezli)
MBA - İş Analitiği (Tezsiz)
MBA - İslami Finans ve Ekonomi (Tezli)
MBA - İslami Finans ve Ekonomi (Tezsiz)
Fen Bilimleri Enstitüsü
Bilgi Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
Endüstri ve Sistemler Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
Veri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN