İstanbul Sözleşmesi'ne en fazla sahip çıkan seçmen İYİ Parti'de

İstanbul Sözleşmesi'ne en fazla sahip çıkan seçmen İYİ Parti'de

MetroPOLL tarafından yapılan araştırmaya göre, İYİ Parti İstanbul Sözleşmesi’ne en fazla sahip çıkan seçmene sahip. Akşener daha önce yaptığı açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi'nin yanında olduğumuzu İYİ Parti olarak çok net ortaya koyduk” demişti.

‘MetroPOLL Araştırma', İYİ Parti’nin İstanbul Sözleşmesi’ne en fazla sahip çıkan seçmene sahip olduğunu ortaya çıkardı. Buna göre İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye en düşük destek (%3,5) ve en yüksek karşı duruş (%85) İYİ Parti seçmeninden geldi.

AKŞENER: İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN YANINDAYIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesinin yanında olduklarını söyleyerek “Genel Başkanlık şapkamla konuşmuyorum, İstanbul Sözleşmesi'nin yanında olduğumuzu net bir şekilde söyledik, olmaya devam edeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Akşener şu ifadeleri kullanmıştı: “Başkanlık şapkamla konuşmuyorum biz kadınların bu İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili kalmasına yönelik, ortadan kaldırılmamasıyla ilgili yapacağımız yaptığımız çalışmalar ve kamuoyuna mal etme konusunda son derece akılcı bir tavır belirlememiz gerekiyor.

İstanbul Sözleşmesi'nin yanında olduğumuzu İYİ Parti olarak çok net ortaya koyduk biz ve bir grup konuşmamı tamamen kadınlara, şiddet gören kadınlara ayrımcılığa uğrayan kadınlara ve dolayısıyla bunu ortadan kaldıracağımız İstanbul Sözlemesi'ne ve uygulanmasına ayırdık.

Hiç kadınlara hakaret eden en çirkin sözleri yazan çizen söyleyen insanlara bugüne kadar bir rol icabı bile bir takibat yapılmadığını senelerdir görüyoruz bu zihniyetin yeni baştan ortaya çıktığını görmek mümkün.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN