Beykoz Belediyesinden engelli vatandaşlara iş fırsatı

Beykoz Belediyesinden engelli vatandaşlara iş fırsatı

Beykoz Belediyesi Kariyer Merkezi yürüttüğü proje ile engelli vatandaşlara iş bulma konusunda büyük kolaylık sağlıyor

Belirli periyotlarla düzenlenen buluşmalarda, iş arayan engelli vatandaşlar ile çalışan ihtiyacı olan firma yetkilileri bir araya geliyor. Ayrıca kariyer merkezine kayıtlı olan ortalama 8-10 bin kişiyle her ay telefonla görüşme yapılarak iş yerlerine yönlendirilmeleri sağlanıyor.

Beykoz Belediyesi çatısı altında insan kaynakları alanında çözümler sunan Beykoz Belediyesi Kariyer Merkezi, birçok firma ve çalışmak isteyen binlerce engelli vatandaşları bir araya getiriyor. Kariyer Merkezi engelli hassasiyetini ele alarak ilçe sakinlerinin istihdamına yönelik özel bir çalışma yürütüyor. Belirli periyotlarla kurum bünyesinde yapılan ‘Engelli - İşveren Buluşmaları’nda adaylarla firma yetkilileri bir araya geliyor.Engelli vatandaşlara iş fırsatları sunan buluşmalarda firmalar mülakatlar yapıyor, pozisyon ve koşullarını sunuyor, aynı şekilde vatandaşlar da kendi yapabileceği işlerle alakalı yapılan toplantıda firmalara yönlendiriliyor. İş arayanlar tercihlerine göre öncelikli olarak Beykoz içi ya da Beykoz dışındaki firmalara yönlendiriliyor.Beykoz Belediyesinin girişindeki Çözüm Merkezi ve Kariyer Merkezi ofisiyle ilçe sakinlerine istihdam hizmeti veren kariyer merkezi, firmaların ve vatandaşların talepleri doğrultusunda karşılıklı yönlendirme sağlıyor. Her ay kariyer merkezine kayıtlı ortalama 8 bin ila 10 bin kişiyle telefon görüşmesi yapılarak talebi olan 60-70 firmaya talepleri doğrultusunda eleman yönlendirmesi sağlanıyor.İŞKUR-TYP ve FRİT ProgramlarıİŞKUR’un toplum yararına projesi ve en son kariyer merkeziyle ortaklaşa yürütülen ve Beykoz’da yankı uyandıran frit projesinin amacı Beykoz’da yaşayan geçici denetim serbestliği olan, emekli olan ve belirli bir yaşa ulaşmış iş bulamayan vatandaşlara bu projeyle özel olarak hizmet verilmeye devam edilmesi. Ayrıca frit projesinde Uygulamalı Eğitim Programı ile Beykoz’a yerleşmiş sığınmacılar da kariyer merkezi sayesinde bu projeden faydalanabilmekte.

İSTANBUL/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN