Huzurevi sakinlerine deprem eğitimi

Huzurevi sakinlerine deprem eğitimi

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Beylikdüzü Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin talebi doğrultusunda olası bir deprem öncesinde alınması gereken tedbirlerden, deprem anında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış tekniklerine kadar birçok faydalı bilgi huzurevi sakinlerine aktarıldı

Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin talebi doğrultusunda Plan ve Proje Müdürlüğü Afet Yönetimi Bürosu ile Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Bürosu işbirliğinde “Temel Afet Eğitimi” ile “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Afet Eğitimi” gerçekleştirdi. Olası bir deprem öncesinde alınması gereken tedbirlerden, deprem anında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış tekniklerine kadar birçok faydalı bilgi huzurevi sakinlerine aktarıldı. Huzurevi sakinleri ve çalışanlarının katıldığı programda, Beylikdüzü Belediyesi’nin hayata geçirdiği afet yönetimi çalışmaları, toplanma alanları ve ABİS hakkında da bilgiler paylaşıldı.3 bini aşkın vatandaş katıldıEkim 2019 tarihinde başlayan afet eğitim programlarına bugüne dek üç bini aşkın vatandaşın katıldığını ve yıl sonuna kadar bu rakamın beş bini bulacağını belirten yetkililer, 1-7 Mart Deprem Haftası’nda da ilçede bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Temel Afet Eğitimi’nin kişilerden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştiğini belirten yetkililer ayrıca; kamu kurumları, okul ve hastaneler gibi mekanların yanı sıra site ve apartmanlardan da talep geldiği sürece eğitimlerin yapılabileceğinin altını çizdi.

İSTANBUL/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN