İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi bilirkişi eğitimi verecek

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi bilirkişi eğitimi verecek

Adalet Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle mahkemelerde bilirkişi olarak görev yapacak kişilere eğitim alma zorunluluğu getirilirken, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(Yenisem) bu kapsamda bilirkişi Temel Eğitimleri verecek

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (Yenisem), 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında Adalet Bakanlığı’ndan alınan olur ile Bilirkişi Temel Eğitimi verecek. Bilirkişi temel eğitimine en az 5 yıllık mesleki kıdeme sahip kişiler katılabilecek. Eğitim sonrasında sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, bilirkişilik yapmak için diğer şartları da karşılamaları durumunda Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıklarının ilanında belirtilen tarihlerde bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabilecekler. Toplam 24 saat sürecek eğitimlerde katılımcılar 18 saat teorik, 6 saat de uygulamalı eğitim alacaklar. Katılımcılara teorik dersler kapsamında; Yargılama Hukukuna İlişkin İlkeler ve İspat Hukukuna İlişkin Temel Kavramlar, Bilirkişinin Nitelikleri, Ödevleri ve Etik İlkeler, Bilirkişi İncelemesi İle Rapor Yazımı Usul ve Esasları başlıklarında eğitim verilecek. Uygulamalı eğitimde ise; UYAP Bilirkişi Bilgi Sistemi ve UYAP Bilirkişi Portalının Tanıtılması, Örnek Olayların Sunulması, İncelemelerin Gerçekleştirilmesi ve Sunu ve Geri Bildirim Yapılması gibi konu başlıkları yer alıyor.

İSTANBUL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN