İstanbul’da terör örgütü PKK’ya operasyon: 22 gözaltı

İstanbul’da terör örgütü PKK’ya operasyon: 22 gözaltı

İstanbul’da bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, devlet büyüklerine yönelik eylem hazırlığında oldukları belirlenen örgüt üyesi 22 kişi yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul’da eylem hazırlığı yapan 26 şüpheliyi tespit etti. Devlet büyüklerine yönelik bir eylem hazırlığında olduğu öne sürülen örgüt üyelerinin 19’unun İstanbul’da, 7’sinin ise il dışında olduğunu belirleyen terör polisi, geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde peş peşe operasyonlar düzenledi. Çok sayıda ilçede düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 22 PKK’lı yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda 3 adet tabanca, 13 adet tüfek, 4 şarjör, 1 telsiz, sahte kimlik, 2 bin 850 TL, bin dolar, 20 euro, çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayınlar ve dijital malzemeler ele geçirildi. Terör polisi tarafından gözaltına alınan şüpheliler, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şubesindeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 10’u tutuklanırken, 1’i savcılık talimatı ile emniyetten serbest bırakıldı. 11 şüpheli hakkında ise ’adli kontrol’ hükümleri uygulandı.Polis, firari 4 PKK’lının yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.

İSTANBUL/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN