Oyun Karavanı Azerbaycan’a gitmek üzere yola çıktı

Oyun Karavanı Azerbaycan’a gitmek üzere yola çıktı

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Oyun Karavanı” Azerbaycan’a gitmek üzere yola çıkı

Üsküdar Harem’den Azerbaycan’a gitmek üzere yol çıkan Oyun Karavanı için tören düzenlendi. Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye eski Belediye Başkanı Hasan Can, ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu ile öğrenciler katıldı. Oyun karavanı yola çıkmadan önce konuşmalar yapıldı.Törende, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu öğrencilerle seksek oynadı."Oyun Karavanı Azerbaycan’da çocuklar için 7 ilde 2’şer gün konaklayarak oyun alanlarında, federasyon eğitmenleri tarafından geleneksel sokak oyunlarının (mendil kapmaca, seksek, halat çekme, çuval yarışı vb.) oynanacağı büyük bir etkinlik yapılacak ve onlara kardeşliği ve vatan sevgisini aşılayacak festival havası oluşturacak.ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu, “3 yıldır projeyi başlattık. Türkiye’de en az 30 ilimizde çok güzel anılar yaşadık. Bu sene de kardeş ülke Azerbaycan’a oyun karavanımız gönderiyoruz. Onun heyecanı var. Direk Bakü’ye gidiyor. Azerbaycan’da il il dolaşarak Türkiye’ye dönecek İnşallah. Orada da 10 binlerce çocuğumuzda çok güzel anılar yaşayacaklar. Güzel bir proje olduğuna inanıyorum. 25 gün sürecek. Sokak oyunlarımız, mendil kapmaca, sek sek, halat çekmeler gibi oyunlarımızı Azerbaycan’daki yavrularımız ile oynayacaklar. Her yola çıkışta müthiş bir heyecan yaşıyorum” dedi.

İSTANBUL/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN