İstanbul'da kaç koronavirüs vakası var? İstanbul'da coronadan ölen ve iyileşenlerin sayısı

İstanbul'da kaç koronavirüs vakası var? İstanbul'da coronadan ölen ve iyileşenlerin sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye’de en çok vakanın görüldüğü illerin başında İstanbul geliyor. Peki, İstanbul'da kaç koronavirüs vakası var? İstanbul'da coronadan ölen ve iyileşenlerin sayısı karar.com’da…

Türkiye’de görülen vaka ve ölüm sayıları an ben an takip edilmeye devam ederken, İstanbul'da kaç koronavirüs vakasının olduğu merak ediliyor. Haberimizde, Türkiye ve İstanbul’da görülen Kovid-19 istatistiklerini bir araya getirdik. İşte ayrıntılar…

TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜS SON DURUMU

Virüsün Türkiye’de görüldüğü ilk tarih olan 11 Mart gününden 1 Nisan tarihine kadar olan sürede Türkiye’de toplamda 106 bin 799 koronavirüs testi yapıldı ve 15 bin 679 vaka tespit edildi, toplamda 277 hasta Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
Yoğun bakımda toplamda 979 tedavi görmeye devam ediyor, bununla birlikte 692 entübe hasta bulunuyor. 2 Nisan tarihi itibariyle 333 hasta ise iyileşerek hastaneden taburcu oldu.

İSTANBUL'DA KAÇ KORONAVİRÜS VAKASI VAR?

Bugün toplanan Bilim Kurulu ile bilgi alışverişinde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İtalya örneğinden ders aldıklarını ve onların yaptıkları hataları yapmayacaklarını belirtti. Bakan Koca, koronavirüsün Türkiye’de görüldüğü illeri ve hangi ilde kaç can kaybı olduğunu da kamuoyu ile paylaştı.
Bakan Koca’nın açıklamalarına göre, en çok vakanın görüldüğü il olan İstanbul da şu anda 8 bin 882 vaka bulunuyor.
Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin en fazla olduğu il 117 kişi ile yine İstanbul.
Türkiye’de vaka ve can kaybının en fazla görüldüğü il sıralamasında İzmir bulunuyor. İzmir’de şu ana kadar 853 vaka görülürken, 18 kişi virüs kaynaklı hayatını kaybetti.
Ankara'da 712 vaka tespit edilirken, Kovid-19 sebebiyle 7 kişi vefat etti.
Bununla birlikte diğer illerde koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı şu şekilde;
Konya 7 kişi,
Zonguldak 5 kişi,
Trabzon 5 kişi,
Balıkesir 5 kişi,
Adana 3 kişi,
Sakarya 3 kişi


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN