İstanbul'da kilise haçını söküp fırlatan kişi tutuklandı

İstanbul'da kilise haçını söküp fırlatan kişi tutuklandı

İstanbul'da Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne saldırarak kilisenin haçını söken ve yere fırlatan Mazlum D. tutuklandı.

İstanbul'da Üsküdar ilçesindeki Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne 28 Mayıs’ta saldıran Mazlum D., gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Anadolu başsavcılığı, şüphelinin serbest bırakılma kararına itiraz ederek, hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren Nöbetçi Anadolu 8’inci Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan şüpheli Mazlum D. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

Tekrar gözaltına alınan şüpheli, Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Şüpheli, hakimlik ifadesinde, bütün ibadetlere saygısı bulunduğunu savunarak, kalp ve şeker hastasını olduğunu, haçı gördüğünde göğsünde bir baskı ve rahatsızlık hissettiğini, bir anda haçı alarak yere attığını, kamera kayıtlarında görüldüğü gibi bir yere götürmediğini anlattı.

Pişmanlık duyduğunu dile getiren şüpheli, hakkında tekrardan adli kontrol kararı verilmesini istedi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğundan tutuklanmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN