İşte Sedat Peker operasyonunda ele geçirilen silahlar

İşte Sedat Peker operasyonunda ele geçirilen silahlar

İstanbul merkezli 5 ilde Sedat Peker'in elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sonrası ele geçirilen suç aletleri görenleri şaşırttı. Emniyet ekiplerince düzenlenen sergide cephaneliği aratmayacak çok sayıda silah ve mühimmatlarla birlikte kılıçların da yer aldığı görüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul merkezli 5 il'de Sedat Peker ve grubuna yönelik düzenlenen operasyonda kent genelinde faaliyet gösteren ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'nitelikli yağma', 'gasp', 'rüşvet', 'yaralama', 'tehdit' ile 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' gibi birçok suça karıştığı belirlenen 52 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürerken, baskınlarda ele geçirilen silah ve mühimmatlar ile kılıçlar sergilendi.

s1.jpg

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 9 Nisan’da firari olarak aranan Sedat Peker'in elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde operasyon düzenlenmiş, eş zamanlı baskınlarda yakalama kararı verilen 63 şüpheliden 52’si yakalanmıştı.

s3.jpg

Peker de dahil haklarında gözaltı kararı verilen firari 11 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürerken, 121 adrese yapılan baskınlarda ele geçirilen silah ve mühimmatların sergisi yapıldı.

s2.jpg

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 9 Nisan’da İstanbul, Ankara, Hatay, Konya, Sakarya, Trabzon ve Kocaeli illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen 4’ü kurusıkı olmak üzere 20 tabanca, 9 şarjör, 3 av tüfeği, kılıç ve bıçaklardan oluşan delici ve kesici 54 alet, 2 balistik yelek, çeşitli çapta bin 270 mermi, 332 kartuş, 8 polis telsizi ve bir adet uzun namlulu silah dürbünü ile birlikte çok sayıda çek-senen sergisi yapıldı.

cep.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN