İtalya Başbakanı Giuseppe Conte: Koronavirüs tedbirlerini ay sonuna doğru hafifletebiliriz

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte: Koronavirüs tedbirlerini ay sonuna doğru hafifletebiliriz

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, bilim insanlarının onaylaması durumunda ay sonuna kadar bazı koronavirüs kısıtlamalarını hafifletebileceklerini açıkladı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Perşembe günü BBC'ye verdiği demeçte, İtalya'nın, salgının yavaşlaması durumunda çok yakında bazı kısıtlamaları yavaş yavaş hafifletmeye başlayabileceğini söyledi.

BBC International'a konuşan Başbakan Conte, “Faaliyete devam edebilecek sektörleri belirlememiz gerekiyor. Bilim insanları bunu onaylarsa, bu ayın sonuna kadar bazı önlemleri gevşetmeye başlayabiliriz,” dedi.

KADEMELİ OLARAK HAFİFLETİLEBİLİR

Ancak Conte, bu durumun güvenliği azaltamayacağını ve kısıtlamaların ancak kademeli olarak hafifletilebileceğinin altını çizdi.

İtalya'da KOViD-19 salgınına bağlı ölümler Çarşamba günü 604'ten 542'ye düştü ve ülke genelinde toplam ölüm sayısı 17 bin 669'a ulaştı.

Ülke çapında uygulanan karantina nedeniyle düşen ölüm sayıları umutları artırmış olsa da yeni vakaların sayısı Salı günü 3.039'dan 3.836'ya çıktı. İtalya 139.422 vaka ile ABD ve İspanya'nın ardından, dünya çapında salgından en çok etkilenen üçüncü ülke.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN