İtalya'da koronavirüs paniği! Halk marketlere hücum etti

İtalya'da koronavirüs paniği! Halk marketlere hücum etti

Koronavirüsün 5 can aldığı İtalya'da halk endişe içinde. Virüs korkusuyla yaşayan ülkede binlerce kişi marketlere akın ederek rafların boşalmasına neden oldu.

Avrupa'da koronavirüs kabusu İtalya'da kendisini gösteriyor. Virüs yüzünden hayatını kaybeden kişi sayısı 5'e yükseldi.

İtalya genelinde toplam virüslü hasta sayısı 157 olurken, beşinci ölüm gerçekleşti. Ülkedeki virüs salgını nedeniyle Venedik Karnavalı ile Lombardiya ve Veneto bölgelerindeki spor etkinlikleri iptal edildi.

YERLEŞİM BİRİMLERİNİ TERK ETMEK YASAK

İtalya'da 11 kasabada 50 bin kişi karantina altına alındı. Lombardiya ve Veneto bölgelerinde özel izin olmadan yerleşim birimlerini terk etmek yasaklandı. İtalyan yetkililer, yeni tip corona virüsünün ülkenin başka bölgelerine yayılmasını önlemeye çalışıyor.

MARKETLERE AKIN ETTİLER

İtalya'da corona virüsün görüldüğü bölgelerde halk marketlere akın etti. Paniğe kapılan halk salgına hazırlık amacıyla stoklamak için mağazaları boşalttı.

Komşu ülkeler, italya sınırına ilişkin güvenlikleri artırma kararı aldı. Avusturya, İtalya ile tren seferlerini durdurduğunu açıkladı. Fransa ise bu aşamada tren seferlerini durdurmaya gerek duymadıklarını belirtti.

İNGİLTERE'DE DE GÖRÜLDÜ

İngiltere'de de 4 kişinin yeni tip corona virüsü nedeniyle hastanelere başvurduğu açıklandı. Japonya'da iki hafta karantinada tutulan yolcu gemisinde 32 İngiliz vatandaşı bulunuyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN