İtalya'da koronavirüse kafa tutan bir köy: Ferrera Erbognone

İtalya'da koronavirüse kafa tutan bir köy: Ferrera Erbognone

Salgın nedeniyle İtalya'da ölenlerin sayısı 837 artarak 12 bin 428'e, vaka sayısıysa 105 bini aştı. Ancak ülkenin kuzeyindeki bir köy, amansız hastalığa adeta kafa tutuyor.

Yeni tip koronavirüsten dolayı 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Lombardiya bölgesindeki Ferrera Erbognone köyünde şu ana kadar tek bir kişide bile Covid-19'a rastlanmadı.

Bin kişilik köy nüfusunun yaş ortalamasının 60 olması da hastalığın devasının bu köyde olup olmadığı sorularını gündeme getiriyor.

"GELİN ÜZERİMİZDE ARAŞTIRMA YAPIN"

Bu durumun bağışıklık sistemi ile bağlantılı olduğunu belirten köyün muhtarı Giovanni Fassina kısa sürede köyde kaç kişinin koronavirüs taşıdığı halde hastalıktan etkilenmediğinin öğrenilmesi gerektiğini belirtiyor. Muhtara göre böylece hastalığı yenmek için gereken antikor sayısını öğrenmek mümkün olacak.

Bu amaçla köy sakinlerine 2 Nisan'a kadar bedava koronavirüs testi yaptırmaları imkanı tanındı. Ayrıca Mondina de Pavio Enstitüsü de bu konuyu araştırmak için köyde incelemelerde bulunacak.

Belediye Başkanı da kasaba sakinlerinden kan örneği istedi ve yetkililere, “Gelin bizim üzerimizde araştırma yapın" çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN