İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu: İdlib'de askerlerimizin vurulacağı bilgisi gelmişti

İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu: İdlib'de askerlerimizin vurulacağı bilgisi gelmişti

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İdlib'de 33 Türk askerinin şehit edildiği saldırı öncesinde sahadan bazı bilgiler edindiğini söyledi. “Bana önceki gün gelen bir bilgide çocukların bölgede vurulmaktan korktukları sıkıştıkları bilgisi geldi" diyen Ağıralioğlu, edindiği bilgileri Millî Savunma Bakan Yardımcısı'na ilettiğini ifade etti.

Habertürk TV canlı yayının İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, saldırıdan bir gün önce TSK askerlerinin bölgede sıkıştığını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ilettiklerini açıkladı.

Ağıralioğlu, TSK'nın saldırıyı ön görecek askeri yeterliliğe sahip olduğunu belirterek, "Bana dün gelen bir bilgide çocukların bölgede vurulmaktan korktukları ve bize lojistik olarak ulaşmalarının mümkün olmadıkları kadar sıkıştıkları bilgisi dün geldi ve bunu Savunma Bakanı Yardımcısı'na ilettim. Bir hava saldırısı bekleniyordu demek ki. Hava kuvvetlerimizin buna dair bilgisinin olması gerekirdi" ifadelerini kullanmıştı.

Hususi bir bilgi olmadığını ve teyit edilmeye muhtaç bilgiler olduğunu söyleyen Ağıralioğlu, "Ailelerden bize gelen feryattır" dedi. Ağıralioğlu, "Kımıldayamaz durumda olduğumuza" yönelik gelen saha bilgisini duyduğu endişeden dolayı paylaştığını kaydetti. Ağıralioğlu, "Meclisin inisiyatif alması lazım. Bir süredir TBMM’nin sorumluluğu bütün milletin sorumluluğu haline getirilmelidir. Herkesin partisinin amblemi al bayraktır. Aksi halde parti yetkililerin askeri operasyonlarla ilgili açılış törenlerinde bilgi vermesi bir strateji olamaz. Bugün siyaseti silkeleme günü hesap sorma günü değil" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN