İYİ Parti'den KDV çağrısı: Yıl sonuna kadar bu borçların sıfırlanması lazım

İYİ Parti'den KDV çağrısı: Yıl sonuna kadar bu borçların sıfırlanması lazım

Türkiye'de vergi mükelleflerinin 200 milyar lira KDV alacağının olduğunu, bu durumun ekonomideki darboğazın daha da derinleştiğini gösterdiğini belirten İYİ Parti Bursa Milletvekili Tatlıoğlu 'Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 200 milyar liralık katma değer vergi alacaklarına ilişkin mahsuplaşmaya gitmesi gerekir. 2020 yılının sonuna kadar bu borçların sıfırlanması lazım' çağrısı yaptı.

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonomideki darboğazın son iki yılda derinleştiğini belirterek Katma Değer Vergisi (KDV) alacağının özel sektörün üzerinde bir yük olarak kaldığını söyledi.

"MAHSUPLAŞMA SANAYİMİZE CİDDİ DESTEK OLACAK"

Türkiye'de vergi mükelleflerinin 200 milyar lira KDV alacağının olduğunu, bu durumun ekonomideki darboğazın daha da derinleştiğini gösterdiğini ifade eden Tatlıoğlu, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 200 milyar liralık katma değer vergi alacaklarına ilişkin mahsuplaşmaya gitmesi gerekir.

2020 yılının sonuna kadar bu borçların sıfırlanması lazım. Bu mahsuplaşma sanayimize ciddi bir destek olacaktır. Ekonomimizin kaliteli büyümesine ciddi bir ivme kazandıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"KIDEM TAZMİNATI TARTIŞMAYA AÇILMAMALI"

Tatlıoğlu, kıdem tazminatlarına ilişkin bir soruya ise "Kıdem tazminatı konusu tartışmaya açık olmamalı. Kazanılmış haklar var. Ancak bundan sonraki süreç için alternatifler olabilir. Tamamlayıcı veya ihtiyari emeklilik zaten bir şekilde var. Ancak bunun yaygınlaştırılması isteniyorsa bu isteğe bağlı olmalı." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN