Şarkıcı İzel kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Şarkıcı İzel kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Müzik sektörünün 'mektepli' isimlerinden olan şarkıcı İzel, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim aldı. 'İzel-Çelik-Ercan' müzik grubuyla 90'lı yıllara damga vurdu. 1989 ve 1990 yılında katıldığı Eurovision elemeleri geçemedi, 1991 yılında ise Türkiye'yi temsil ederek yarışmada 12. oldu. İşte, şarkıcı İzel Çeliköz biyografisi...

Şarkıcı İzel, 2019 yılında çıkardığı son albümü 'Kendiliğinden Olmalı'nın beklediği ilgiyi görememesi üzerine müzik sektörüne küstü. Şarkılarının beğenilmediği kaygısıyla kendisini eve kapatan ünlü şarkıcı, arkadaşlarının ısrarı üzerine 2021 yılında yeni şarkı için kolları sıvadı. Bugüne kadar 10 solo albüm yayımlayan İzel, böylece kariyerinde ilk kez bir single çalışmasıyla hayranlarıyla buluştu.

0x0-son-halini-gorenler-tanimakta-zorlandi-iste-sarkici-izelin-kilo-alma-nedeni-1491217787024.jpg

İZEL'İN HAYAT HİKAYESİ

29 Nisan 1969 tarihinde Yalova'da dünyaya geldi. Tam adı İzel Çeliköz'dür.

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda tamamladı. Üç telli kemençe eğitimi aldı. Okul ve cemiyet korolarında yer aldı.

Müzik dünyasına 1987 yılında Maksim Gazinosu'nda solistlerin arkasında kemençe çalarak adım attı.

Eurovision Türkiye elemelerine 1989 yılında Neco'nun seslendirdiği 'Fora Fora' şarkısında vokalist olarak eşlik etti. 1990 yılında bu kez tek başına 'Selam Yabancı' şarkısıyla Eurovision elemelerine katıldı ve 1 puanla sonuncu oldu. 1991 yılında elemeleri geçerek Can Uğurluer ve Reyhan Karaca ile birlikte seslendirdiği 'İki Dakika' adlı şarkıyla Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti.

1994 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda Burak Kut, Ercan Saatçi, Ferda Anıl Yarkın, Hakan Peker ve Seden Gürel ile beraber seslendirdiği ve müziğini yaptığı 'Biz Hep Böyleyiz' şarkısıyla birincilik ödülünün sahibi oldu.

Grup Vitamin'in 1990-1991 yıllarındaki ilk kadrosunda yer aldı ve grubun ilk albümünde bulunan 'Bol Vitamin', 'Bir Derste' ve 'Özgün Müzik' şarkılarında vokal yaptı.

İzel Çeliköz, 1991 yılında Çelik Erişçi ve Ercan Saatçi ile birlikte Ajda Pekkan'ın Almanya'nın konserinde ön grup olarak turneye çıktı. Üç genç, ülkelerine döndüklerinde şöhreti yakaladı. Beraber yaptıkları ilk albüm, 1 milyon barajını aşmayı başardı. Özellikle 'Dönmelisin' şarkısı dönemin assolisti Sibel Can tarafından sahnede sıkça seslendirildi. Çelik Erişçi'nin gruptan ayrılmasının ardından İzel ve Ercan Saatçi bir albüm daha yaptı.

3ed7848cec0ddf6fd7e7d4af95ca358a.jpg

İzel Çeliköz'ün ilk solo albümü 'Adak' 1995 yılında piyasaya çıktı. Ünlü şarkıcıyı bu çalışmasında Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu, Yıldız Tilbe gibi isimler yalnız bırakmadı. Aykut Gürel'i de yanına alan Ercan Saatçi, İzel'e başarılı bir prodüksiyon yaptı.

'Hasretim' ile büyük çıkış yakalayan İzel'in hitleri kesilmedi. Ardından 'Ah Yandım' ve 'Yakışıklım' geldi. O yıl İzel, Altın Kelebek ve Magazin Gazetecileri Derneği ödüllerini 'En İyi Kadın Pop Sanatçısı' unvanıyla aldı.

İkinci albümü 'Emanet' 1997 yılında müzikseverlerle buluştu. Ercan Saatçi ve Aykut Gürel ile çalışacağını düşünülse de öyle olmadı ve İzel, Mustafa Sandal'ı seçti.

Üçüncü albümü 'Bir Küçük Aşk', 1999 yılında çıktı.

2001 yılında 'Bebek' adlı dördüncü albümünü çıkardı.

İzel, kendi albümlerinin çalışmaları ve sahne çalışmaları dışında prodüktörlük de yapmaya başladı. Cenk Eren'in Dönüm Noktam isimli albümü ve Emel Müftüoğlu'nun kızı olan Çağrı Müftüoğlu'nun kendi adını taşıyan albümü İzel imzalıdır.

unnamed-1.jpg

İZEL'İN EUROVISION GEÇMİŞİ

İzel Çeliköz, ilk kez Eurovision Türkiye elemelerine 1989 yılında 'Fora Fora' şarkısında Neco'ya vokal yaparak katıldı.

1990 yılında, 'Selam' yabancı adlı eserle tek başına katıldı. O yıl finale kalamadı ve elendi. Ertesi yıl Can Uğurluer ve Reyhan Karaca ile birlikte elemelere katıldı ve kazandı. Roma'da yapılan 1991 Eurovision Şarkı Yarışması'nda 12. oldu.

2005 yılında Türkiye adına yarışmasına karar verilen şarkıcı Gülseren'in yerine İzel Çeliköz'e bir teklif götürüldü. Fakat deneyimli şarkıcı, yarışmada adı geçen kişiye haksızlık olur diye bu teklifi reddetti. Aynı yıl İzel, Nil Karaibrahimgil ve Sefarad grubuyla yeniden 2006 yılında Eurovision'da Türkiye adına yarışacak adaylar arasında yerini aldı. Ancak hiçbir açıklama yapılmadan bu üç isim de Eurovision'a katılmadı.

mqdefault.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1969 doğumlu olan şarkıcı İzel, 2022 yılı itibarıyla 53 yaşındadır ve bekardır.

Şarkıcı İzel 1.69 metre boyunda, 71 kilo ve boğa burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @izelcelikoz kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İZEL ALBÜMLERİ

1991 - Özledim (İzel-Çelik-Ercan)
1993 - İşte Yeniden (İzel-Ercan)
1995 - Adak
1997 - Emanet
1999 - Bir Küçük Aşk
2001 - Bebek
2003 - Şak
2005 - Bir Dilek Tut Benim İçin
2007 - Işıklı Yol
2010 - Jazz Nağme
2012 - Aşk En Büyüktür Her Zaman
2019 - Kendiliğinden Olmalı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN