İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Karbon Ayak İzi Enstalasyonu'nun açılışını katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Karbon Ayak İzi Enstalasyonu'nun açılışını katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü’nde Kordon’da Karbon Ayak İzi Enstalasyonu’nun açılışını katıldı. Soyer 'Amacımız ‘Otomobilsiz Kent Günü’nde sokaklarda motorlu araçlar yerine sadece yayaların, bisikletlilerin ve toplu ulaşım araçlarının olmasını sağlayarak karbon salımını düşürmek ve şehrimizde bu konuda bir farkındalık yaratmak' dedi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü’nde Kordon’u trafiğe kapatarak yayalara bıraktı. Dj performanslarından jonglör gösterisine kadar gün boyu çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Birinci Kordon, Karbon Ayak İzi Enstalasyonu’nun açılışına da ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu ile kortej eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden Gündoğdu Meydanı’na yürüyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kordon’da eski fayton alanındaki Karbon Ayak İzi Enstalasyonu’nun açılışına katıldı. “Hep Birlikte Siyah Değil Yeşil İzler Bırakalım” sloganını taşıyan enstalasyona üzerinde “Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” yazan tuğlayı yerleştiren Soyer, “Karbon Salımı Sıfırlansı n, İzmir Derin Bir Nefes Alsın sloganıyla oluşturduğumuz program kapsamında bugün Kordon’u, trafiğe kapatarak yayalara bırakıyoruz. Amacımız ‘Otomobilsiz Kent Günü’nde sokaklarda motorlu araçlar yerine sadece yayaların, bisikletlilerin ve toplu ulaşım araçlarının olmasını sağlayarak karbon salımını düşürmek ve şehrimizde bu konuda bir farkındalık yaratmak” dedi.

'KENTSEL HAREKETLİLİĞİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ'

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında İzmir’in paylaşımlı bisiklet sistemi BİSİM’in iki gündür ücretsiz hizmet verdiğini vurgulayan Soyer, “Şehrimizde kentsel hareketliliği artırmak, yaya ve bisiklet ulaşımını teşvik etmek ve toplu taşımayı yaygınlaştırarak özel araç kullanımını mümkün olduğunca azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar ve farkındalık etkinlikleri yürütüyoruz” dedi.

İZMİRAS ROTALARI

Altyapı ve üstyapı düzenlemeleri, yeşil koridorlar ve dijital turizm uygulamaları ile İzmir’in tüm turizm alanlarını, bisiklet ve yürüyüş yolları ile birbirine bağlayacak İzmiras Rotaları’nın bu konudaki çalışmaların önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Soyer, İzmir’in kültür, tarih, gastronomi, kırsal ve doğa destinasyonlarını birbirine bağladıklarını söyledi. İzmir kent merkezini kesintisiz olarak doğal alanlara bağlayacak dört yeşil koridor belirlediklerini belirten Soyer, şöyle konuştu: “Bu kapsamda Bostanlı ve Yamanlar arasını Kuzey Rotası; Kültürpark, Meles ve Kaynaklar Köyü’nü Güney Rotası; Yeşilova – Smyrna ve Homeros Vadisi’ni Doğu Rotası; Karşıyaka – Gediz Deltası güzergahını ise Batı Rotası olarak saptadık. Sadece Efeler Yolu projesi ile Doğu Rotası’nda, 500 kilometrelik bir yürüyüş y olu hayata geçecek. İzmir Ulaşım Ana Planımız ve İzmir Bisiklet ve Yaya Eylem Planımız çerçevesinde; çevre dostu ulaşım çözümleri ile otomobil kullanımını azaltıp, yaya ve bisiklet kullanımı ve toplu taşıma odaklı bir ulaşım sistemi kuruyoruz. Tüm ulaşım yatırımlarımızı, bu hedefler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN