İzmir Kavram MYO’da SEYMM Projesi anlatıldı

İzmir Kavram MYO’da SEYMM Projesi anlatıldı

Ege Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde Bulgaristan ve Portekiz’li ortaklarla birlikte gerçekleştirilen “Genç Topluluk Medyası Yapıcıları için Sosyal Girişimcillik” (SEYMM) konulu Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Projesi kapsamında İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu öğrenci ve akademisyenlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör.Emel Kuşku Özdemir ve Öğr. Gör. Semih Salman’ın da görev aldığı projenin etkinliğinde “Topluluk Yaratma ve İletişim”, “Sosyal Girişimci Olmak”, “Medya ve Görsel Kültür” konularında örnek olaylar üzerinden bilgiler aktarıldı.Toplantıya Ege Üniversitesi adına SEYMM Projesi’nin yürütücülüğünü yapan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş, Eğitmenler Doç. Dr. Cem Güzeloğlu ve Doç. Dr. Ebru Güzeloğlu da katılarak bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.Toplantıya ilişkin İzmir Kavram Meslek Yüksekokulundan yapılan açıklamada, "SEYMM projesi, hepsi gönüllü ve gençlik eğitiminde tecrübeye sahip Türkiye, Portekiz ve Bulgaristan’daki üç ortak tarafından hazırlanmaktadır. Söz konusu projede katılım oldukça fazlaydı. Genç Topluluk Medya Yapıcıları için Sosyal Girişimcilik (SEYMM) projesi, medya eğitim fırsatlarına, medya becerileri eğitimine ve araçlarla gerçekleştirilen koçluğa erişmeyi artırmak için hazırlanan Medya Okuryazarlığı stratejileri ile uyumlu olmayı hedeflemektedir." denildi. Projenin aynı zamanda medya becerileri eğitimine erişimi artırmayı hedeflediği, böylece gençlerin, endişelerini dile getirebilmeleri ve kamusal söylemlere katkıda bulunabilmelerinin amaçlandığı kaydedildi. Buna ek olarak projenin; gençlere topluluk medyasında sosyal girişimcilik becerileri kazandırma, toplumdaki sorunları ve zorlukları kamusal alana taşıma, kendi kendini organize etme ve topluluklarını geliştirmeleri için onları güçlendirmeyi hedeflediği ifade edildi.

İZMİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN