Rektör Budak’tan sınav dönemindeki öğrencilere moral ziyareti

Rektör Budak’tan sınav dönemindeki öğrencilere moral ziyareti

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof

Dr. Necdet Budak, sınav dönemi 7 gün 24 saat hizmet veren Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde öğrencilerle buluştu. Günün geç saatlerine kadar kütüphanede sınavlarına çalışan Egeli öğrencilere moral ziyaretinde bulunan Prof. Dr. Budak, “Kütüphanemizin sınav dönemlerinde kesintisiz hizmet vermesi artık bir gelenek haline geldi. Bizim en büyük önceliğimiz öğrencilerimizin başarılı olması, bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Hayata geçirdikleri uygulamalar ile son iki yılda kütüphaneden yararlanan öğrenci sayısının katlandığına değinen Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimiz artık kafelerde değil kütüphanede zaman geçiriyorlar. Göreve geldiğimizde başlattığımız sınav dönemlerinde kesintisiz 7/24 açık kütüphane uygulamamız ile öğrencilerimizin kütüphanemize olan rağbeti arttı. Bu uygulama ile ilgili öğrencilerimizden çok sayıda memnuniyet mesajları aldık. Bizler, öğrencilerimizin daha kaliteli ve nitelikli eğitim almaları için buradayız. Her türlü taleplerini değerlendiriyoruz, yeter ki onlar başarılı olsun. Kütüphanemizin fiziki koşullarını ve gerek basılı gerekse dijital materyal sayılarını sürekli artırıyoruz. Bunun dışında yararlı pek çok veri tabanı ve dil paketi üyeliklerimiz mevcut” dedi.“Engelsiz Kütüphane”Engelli öğrencilerin kütüphaneden yararlanmaları için “Engelsiz Kütüphane” çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Engelli öğrencilere yönelik online hizmet sunuyoruz. Sesli Kitap Projesi, görme engellilere ses olmaya devam ediyor. Engelli kullanıcıların ihtiyaç duydukları akademik kitaplar ve her türlü öğretim materyali betimlenip seslendiriliyor. Engelli kullanıcılara yönelik mini sinema salonu, okuma, seslendirme ve dijital salonları yer alıyor. Görme engelli kullanıcılar, elektronik öğretim materyallerini multi-medya ve bilgisayar salonlarında dinleyebiliyor, kaydedebiliyor ve aynı anda kabartma yazıya (Braille) çevirebiliyorlar” ifadelerini kullandı. Rektör Budak’ın kendilerini ziyaret etmesiyle moral bulduklarını belirten öğrenciler ise sınav döneminde kesintisiz hizmet veren kütüphane uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Rektör Budak, ziyaret sırasında öğrencilere çikolata ikram ederken sınavlarında başarı dileklerinde bulundu.

İZMİR/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN