"Türkiye’nin Lokomotif Şirketleri" listesinde o firmada yer aldı

"Türkiye’nin Lokomotif Şirketleri" listesinde o firmada yer aldı

Erkunt Traktör, ihracat markası ArmaTrac ile 24 ülkeye yaptığı ihracat sonrasında Forbes Türkiye’nin, “Türkiye’nin Lokomotif Şirketleri” listesinde oransal olarak en çok büyüyen ilk 10 şirket arasında yerini aldı

Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan, Türk çiftçisinden aldıkları feyz ile dünya çiftçisi için de çalıştıklarını ve Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktör markasının yurt dışında üretilmeye başlanması noktasına geldiklerini söyledi.“Dünya markaları oluşturmak için çabalayan bir ülkenin, dünyaya ihraç ettiği markalardan birisi olmak yalnız Erkunt’un değil, Türkiye’nin de başarısıdır” diyen Tolga Saylan, "Forbes Dergisi’nin düzenlediği Türkiye’nin Lokomotif Şirketleri araştırmasında, Türkiye’nin 2019’un ilk dokuz ayında ihracatı yüzde 2,56 artış ile 132,5 milyar, son 12 aylık ihracatı ise 180,2 milyar dolara ulaşmasında önemli rol oynayan şirketler arasında Erkunt Traktör de yerini aldı. Bugün firmalar dünyada marka olabilmek için globalleşmek ve sınır dışına çıkabilmek zorundalar. Ama bir dünya markası olmanın ilk adımı önce var olduğunuz ülkede kalıcı, güven kazanmış ve rekabete açık bir marka olabilmektir. Kendi sektörünüzde öne çıkmış, tüketiciyi anlamış-güvenini kazanmış ve dünya markaları arasına girebilecek yetkinliği edinmiş olmak çok önemli. Biz kurulduğumuzdan beri çiftçinin sesini dinleyerek tasarımlarımıza yön verdik. Bir yandan da sektörün sorunlarına, çiftçinin sektörle ilgili sıkıntılarına, bu sıkıntıları giderecek çözümleri bulmak için oluşturulan platformlarda aktif görev almaya, dünyadaki sektörel gelişmeleri takip etmeye ve Türkiye’deki sektörün dünyaya entegrasyonunda görev almaya çok önem verdik" dedi.Ekonomik büyümenin merkezinde sanayi olduğuna dikkat çeken Saylan, şöyle devam etti:"Biz büyüteceğiz, yatırım yapacağız, ürünlerimizi yurt dışına satacağız ki; ülkeye para gelsin, milli gelirimiz artsın. Erkunt Traktör, çiftçi dostlarımıza yıllar önce bir söz verdi; biz Türkiye’nin traktörü olacağız ve dünya markalarıyla rekabet edecek kadar kaliteli ve ekonomik ürünler tasarlayacağız. Türkiye’de istihdam yaratmaya, ar-ge çalışmalarımızla yeni teknolojiler geliştirmeye, çiftçilerimizi dinleyerek onların işini ve hayatını kolaylaştıracak ürünler tasarlamaya ve Türkiye’nin kalkınması için üretmeye devam edeceğiz."

İZMİR/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN