İzmir’de koronadan ölenlerin sayısı | İzmir’deki koronavirüs vaka sayısı kaç?

İzmir’de koronadan ölenlerin sayısı | İzmir’deki koronavirüs vaka sayısı kaç?

Türkiye’de ilk defa hangi ilde kaç koronavirüs vakası ve ölüm gerçekleştiği bilgisinin paylaşılması üzerine pek çok kişi İzmir’deki koronavirüs vaka ve ölüm sayısını araştırıyor. İzmir’deki koronavirüs vakalarına dair son bilgileri karar.com’da paylaşıyoruz.

İzmir’in en çok vaka ve can kaybı görülen iller sıralamasında ikinci sırada yer aldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı. Bunun üzerine İzmir’de koronadan ölenlerin ve koronavirüs vaka sayısının kaç olduğu araştırılıyor. İşte merak edilenlerin yanıtları…

TÜRKİYE’NİN TÜM İLLERİNDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki koronavirüs tablosu ile birlikte, daha önce kamuoyu ile paylaşılmamış olan koronavirüsün illerdeki dağılım bilgilerini açıkladı. Hangi ilde kaç vaka ve can kaybı olduğu hakkında bilgi veren Bakan Koca, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.
1 Nisan tarihi itibarıyla Türkiye’nin tüm illerinde koronavirüs vakası görüldüğünü belirten Bakan Koca, İtalya’da bu bilgilerin kamuoyu ile çok erken paylaşıldığını bunun da insanların hastalık görülmeyen bölgelere akın etmesiyle hastalığın yayılmasını hızlandırdığının altını çizdi. Bakan Koca, 81 ilin tamamında Kovid-19 görülmesiyle birlikte, artık bu bilgilerin paylaşılması gerektiğini söyledi.

İZMİR’DEKİ KORONAVİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYISI

Virüsün 81 ilin tamamında görülmesiyle birlikte aktarılan bilgilere göre, Türkiye’de en çok Kovid-19 tespit edilen ikinci ilin İzmir olduğu öğrenildi. İzmir’de, şu ana kadar 853 vaka tespit edilirken, bu ilde corona virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e ulaştı.

İLK SIRADA İSTANBUL VAR

En fazla koronavirüs vakası ve can kaybı görülen iller sıralamasında İstanbul 8 bin 882 vaka ve 117 can kaybı ile ilk sırada bulunuyor. Sıralamada İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alan il ise İzmir.
Ankara, en çok Kovid-19 tespit edilen iller sıralamasında 3. Sırada bulunurken, can kaybı sıralamasında Konya ile birlikte 4. Sırada bulunuyor. Şu anda Ankara’da 712 vaka bulunurken, virüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7 olarak tespit edildi.
Bununla birlikte, 8 kişi Kocaeli'de, 7 kişi Konya'da,
5 kişi Zonguldak'ta, 5 kişi Trabzon'da, 5 kişi Balıkesir'de, 3 kişi Adana'da, 3 kişi ise Sakarya'da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN