İzmir'de okullar tatil mi? Online eğitim olacak mı? Bakan Selçuk açıkladı

İzmir'de okullar tatil mi? Online eğitim olacak mı? Bakan Selçuk açıkladı

Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6’lık depremden büyük zarar gören İzmir’de okulların tatil olup olmayacağı konusu netleşti. Millî Eğitim Bakanı Selçuk, yaptığı son dakika açıklamasında konuya açıklık getirdi.

Koronavirüs salgınından dolayı uzaktan ve kademeli yüz yüze eğitimin devam ettiği İzmir’de meydana gelen depremin ardından okulların tatil olacağı iddiası sosyal medyada konuşulmaya başlanmıştı. Bakan Selçuk da gazetecilerin sorduğu, 'İzmir’de okullar tatil mi olacak?' sorusuna cevap verdi.

İZMİR’DE OKULLAR TATİL Mİ?

Depreminin ardından sosyal medyada İzmir’de okulların tatil olacağı iddia edilmişti. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamayla İzmir'de okullarında 1 hafta süreyle tatil edildiğini duyurdu.

İZMİR'DE ONLİNE EĞİTİM OLACAK MI?

İzmir'de 1 hafta boyunca okulların tatil olacağından dolayı online eğitimler de tatil olmuş olacak. İmkânı olan ve isteyen öğrenciler, yine EBA TV üzerinden online eğitimlere katılabilecek.

TUNÇ SOYER: 20 BİNA YIKILDI

İzmir açıklarındaki depreme ilişkin, 20'ye yakın binada yıkım ihbarı olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, merkez üssü Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

Meydana gelen depremde 4 kişi hayatını kaybetti, 152 kişi yaralandı ve birçok vatandaş da enkaz altında kaldı 

İKİ BAKAN İZMİR'E GİDİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremle ilgili "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile hemen İzmir’e geçiyoruz" açıklaması yaptı. 

Kurum "Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız" diye konuştu. 

deprem.jpg

Kurum, bölgede hızla çalışmaların başlatıldığını aktararak, şöyle dedi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilgili bakanlıklar olarak olay yerine hemen intikal ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde enkaz altında kalan vatandaşlarımıza enkaz çalışmaları yapıp bu surette vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde seferber olacağız. Ben tüm İzmir'imize tüm Türkiye'mize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN