İzmir'de taksi ücretleri ne kadar 2020? İzmir taksi ücreti hesaplama | İzmir'de taksi ücretlerine zam geldi!

İzmir'de taksi ücretleri ne kadar 2020? İzmir taksi ücreti hesaplama | İzmir'de taksi ücretlerine zam geldi!

İzmir'de güncel taksi ücretleri merak ediliyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'de taksi fiyatlarına zam geldi. 11 Ağustos 2020 Salı gününden itibaren geçerli olacak zam sonrası, 'İzmir taksi ücreti hesaplama 2020' detayları internette araştırılıyor. Kent genelinde en son 2 yıl önce taksi fiyatları güncellenmişti. Detaylar haberimizde...

'İzmir'de taksi ücretleri ne kadar 2020?', 'Taksi ücreti nasıl hesaplanır?', 'İzmir taksimetre açılış ücreti ne kadar?' sorularının yanıtlarını ve 'İzmir taksi ücreti hesaplama' detaylarını sayfamızda aktardık. Ege şehrinde en son 2 yıl önce güncellenen taksi fiyatlarına, 11 Ağustos 2020 itibariyle zam yapılacak. 4,5 milyon nüfuslu İzmir'de taksi hizmeti sık sık tercih edilen bir ulaşım aracı olarak dikkat çekiyor. İşte, zamdan sonra taksi fiyatları...

İZMİR'DE TAKSİ FİYATLARI NE KADAR 2020?

İzmir'de taksilerin kilometre ücreti 4.30 TL'ye yükseltildi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla taksi taşıma tarifesi 2 yıl sonra güncellendi. Buna göre kilometre ücreti 4.30 TL'ye yükseltildi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, artışın 2 yıllık enflasyonun yarısı oranında olduğunu açıkladı.

ZAMLI FİYATLARI NE ZAMANDAN İTİBAREN GEÇERLİ?

Ege kentinde taksimetre tarifesine 2 yıl sonra ayarlama yapıldı. UKOME'nin aldığı kararla açılış ücreti 3.90'dan 4.20 TL'ye, kilometre ücreti de 3.70'den 4.30 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca diğer büyükşehirlerdeki gibi kısa mesafe düzenlemesine gidildi, indi-bindi bedeli 10 TL oldu. Yeni tarife 11 Ağustos 2020 Salı gününden itibaren geçerli olacak.

İZMİR TAKSİMETRE AÇILIŞ ÜCRETİ 2020

İzmir Taksiciler Odası'nın belirlemiş olduğu İzmir taksimetre açılış ücreti 4.20 TL'dir.

Taksiciler odasının belirlemiş olduğu resmi İzmir taksimetre açılış ücreti ve İzmir taksimetre kilometre ücreti, kilometre çarpımı ile hesaplama yapılır.

İZMİR'DE TAKSİMETRE KM ÜCRETİ NE KADAR?

2 yıl sonra zam yapılan ücretlerin ardından İzmir taksimetre kilometre ücreti 4.30 TL'dir.

TAKSİ ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

Taksi ücreti 2 ücretin toplamından oluşur. Bunlar açılış ücreti ve kilometre ücretidir.

* Taksimetre açılış ücreti

Taksi, hizmet başlangıcında taksimetre üzerinde yer alan rakam taksinin açılış ücretidir ve bu ücret taksiye binilen ile göre ücreti değişiklik göstermektedir.

* Taksimetre kilometre ücreti

Hesaplama için hizmet aldığımız sürece kat edilen kilometre toplanarak taksi ücreti kilometre tutarı ile çarpılır.

Toplam kilometre ücreti ve taksi açılış ücretinin toplamı ile taksi ücreti hesaplaması yapılır. Bu hesaplama 'taksimetre ücreti' olarak da geçmektedir.

'TAKSİMETRE ÜCRETİ HESAPLAMA ARACI' İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN